Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV öğretim elemanı Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri

İletişim Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik (13 Şubat 2024)

Resmî Gazete

13 Şubat 2024 SALI

Sayı : 32459

YÖNETMELİK

Cumhurbaşkanlığı (İletişim Başkanlığı)’ndan:

İLETİŞİM UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1– 27/11/2018 tarihli ve 30608 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İletişim Uzmanlığı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına (a) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve sonraki bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

“b) Başkan yardımcısı: İletişim Başkan Yardımcısını,”

MADDE 2– Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde ve dördüncü fıkrasında yer alan “Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı” ibaresi “Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

“(1) Sınav Kurulu, Başkanın veya görevlendireceği başkan yardımcısının başkanlığında, Başkanın onayı ile belirlenen dört asil üye olmak üzere toplam beş kişiden oluşur. Aynı usulle dört yedek üye belirlenir.”

MADDE 3– Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Duyuru, başvuru tarihinin bitiminden en az otuz gün önce Resmî Gazete ile Başkanlığın ve Cumhurbaşkanınca belirlenecek kurumun internet sayfasında ilan edilir.”

MADDE 4– Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına” ibaresi “Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına” şeklinde ve dördüncü fıkrasında yer alan “Devlet Personel Başkanlığına” ibaresi “kamu personeli bilgi sisteminin bulunduğu kuruma” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5– Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca” ibaresi “Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığınca” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6– Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulu

MADDE 17- (1) Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulu, Başkanın veya görevlendireceği başkan yardımcısının başkanlığında, Başkanın onayı ile belirlenen dört asil üye olmak üzere toplam beş kişiden oluşur. Aynı usulle dört yedek üye belirlenir.

(2) Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulu, üye tam sayısıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar alır. Çekimser oy kullanılamaz.

(3) Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulunun başkan ve üyeleri; boşanmış olsalar dahi eşlerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımlarının veya evlatlıklarının katıldığı tez değerlendirme toplantıları veya yeterlik sınavlarında görev alamazlar.

(4) Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulunun sekretarya hizmetleri Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığınca yürütülür.”

MADDE 7– Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 18- (1) Uzmanlık tezi çalışmalarına başlanmadan önce, Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulu oluşturulur.

(2) Her bir uzman yardımcısının hazırlayacağı uzmanlık tezinin konusu ile tez danışmanı; aylıksız izin ile toplamı üç ayı aşan hastalık ve refakat izin süreleri hariç olmak üzere, iki yıllık hizmet sürelerinin tamamlanmasını müteakip bir ay içinde belirlenir.

(3) Uzman yardımcısı tarafından üç tez konusu ve uzmanlar, öğretim üyeleri veya daire başkanları arasından en fazla üç tez danışmanı belirlenerek Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı aracılığıyla Tez ve Yeterlik Sınavı Kuruluna önerilir. Tez konularının uygun bulunmaması hâlinde, uzman yardımcısı, Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulunun uygun bulmama nedeni ile varsa görüşünü de dikkate alarak, on beş gün içinde yeni bir tez konusu belirler. Belirlenen tez konusu aynı usulle onaya sunulur. Tez konusu ve tez danışmanı, önerilerle bağlı kalınmaksızın Başkanlığın görev alanı ve ihtiyaçları dikkate alınıp Tez ve Yeterlik Sınavı Kurulu tarafından belirlenerek uzman yardımcısına bildirilir.

(4) Başkanlık içerisinden belirlenen tez danışmanının sadece bir tez için danışmanlık yapması esastır.”

MADDE 8– Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına” ibaresi “Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9– Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Yeterlik sınavı tarihinde geçerli olan veya yeterlik sınav tarihinden itibaren en geç iki yıl içinde alınmış bulunan YDS’den asgari (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından buna Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,”

MADDE 10– Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1 ) Verilen ilave süre içinde tezlerini sunmayanlar veya ikinci defa hazırladıkları tezleri de kabul edilmeyenler, 22 nci maddeye göre ikinci sınav hakkı tanınanlardan başarı gösteremeyenler veya sınav hakkını kullanmayanlar ile süresi içinde yabancı dil yeterliği şartını yerine getirmeyenler, uzman yardımcısı unvanını kaybeder ve Başkanlıkta durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanırlar.”

MADDE 11– Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Cumhurbaşkanı” ibaresi “İletişim Başkanı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 12– Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 13– Bu Yönetmelik hükümlerini İletişim Başkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.