Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği

Kahveci ve Geylan'dan 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ''Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ek Gösterge düzenlemesi olumludur ve genel itibariyle Türkiye Kamu-Sen'in tekliflerini ihtiva etmektedir.

Süreçteki kolaylaştırıcı tutumundan dolayı Sn. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e teşekkür ediyorum.

Sendikamızın, bütün memurların düzenlemeye dahil edilmesi, oranların 800 puan artırılması, yardımcı hizmetlilerin de kapsama alınması teklifleri büyük oranda karşılık bulmuştur.
Bu durum kamu çalışanlarında memnuniyet uyandırmıştır.

Ancak, ek gösterge ve emeklilik sorunlarının tamamen çözülmesi için 3600’ün altında kalanların tazminat yansıtma oranları da yeniden yükseltilmelidir. Sonraki aşamada TBMM nezdinde süreci yakınen takip edecek ve eksiklerin tamamlanması yolunda gayret ortaya koyacağız.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Türkiye Kamu-Sen olarak başından beri ek gösterge konusunun bütün memurların uzun yıllardan gelen beklentisi olduğunu ve yalnızca belli meslek grupları için değil bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etmiştik.

Kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini özellikle vurguladık. Hazırladığımız kanun teklifi ile soruna bütüncül bir çözüm sunduk.

Ek gösterge rakamlarının hiyerarşik düzene göre belirlenmesi,yardımcı hizmetli personelin faydalanması, emekli maaşları için son derece önemli olan ek gösterge rakamlarının bütün memurlar için 800 puan artırılması ve artışının genele yayılması konularını ısrarla dile getirdik.

Gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanının bütün memurların ek gösterge rakamlarının 600 puan artırılacağı ve hali hazırda ek göstergesi 3000 olan tüm kamu çalışanlarının 3600’e yükseltileceği, hiyerarşik dengenin korunacağı, yardımcı hizmetlilere de ek gösterge verileceği ve idareci konumundaki personelin ek gösterge rakamlarının düzenleneceği yönündeki açıklaması taleplerimizin karşılık bulduğunu göstermektedir.

Yapılacak düzenlemenin detayları tam olarak belli olmasa da açıklamalardan, ek göstergeye bağlı tazminat yansıtma oranlarının değiştirilmeyeceği sonucu çıkmaktadır.

Bu durum, ek göstergesi 3000’den 3600’e yükselecek olan personelin sorunlarını çözse de ek gösterge rakamı 3600’ün altındaki memurlar aleyhine var olan dengesizliği azaltmayacaktır.

Memurların ek gösterge ve emeklilik sorunlarının tamamen çözülmesi için ek göstergesi 3600’ün altında kalan personelin tazminat yansıtma oranları mutlak surette yeniden ele alınmalı ve yükseltilmelidir.

Ek gösterge konusunda ortaya koyduğumuz sorunun kamu çalışanlarının gündeminden bütünüyle çıkması için düzenleme TBMM gündemine geldiğinde tazminat yansıtma oranlarının da düzeltilmesi konusunda girişimlerde bulunacağımız bilinmelidir.'' dedi.

Memur-Sen Genel Sekreteri / Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''3600 olarak sembolleşen ve tüm kamu görevlilerinin emekli maaş ve ikramiyelerini artıran #EkGösterge çalışmasının detayları, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız dahil olmak üzere, 1. dereceye yükselmiş ve yükselecek olan ÖN LİSANS ve LİSANS mezunu tüm kamu görevlileri ve emekliler 3600 ek gösterge hakkından faydalanacaktır. Ayrıca diğer hizmet sınıflarındaki kamu görevlilerinin ve emeklilerinin de ek göstergeleri 600 puan arttırılacaktır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2323 2 yıl önce

diğer derken sizin tabirinizle paspasçı larmı yazıklar olsun sizin gibi sendikacılara ancak atıp tutarsınız icraat yok ama 2023 geliyor unutmayın.