Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Yükseköğretim Kurulu

Kamu Şeflerine 3600 Ek Gösterge Verilmeli

Birçok astından daha az maaş alan Kamu Şefleri; 3600 ek gösterge, eşit işe eşit ücret, hiyerarjiye uyulması, mali haklarının düzeltilmesi, özlük haklarının düzeltilmesi gibi konularda düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Kamu Şefleri Platformu'nca yapılan açıklamada ''Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şefler; 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ''Bakanlıkların temel kuruluşları ve hiyerarjik kademeler'' başlıklı 509. maddesinin 4. fıkrasının (ç) bendinde hiyerarjik sistem içerisinde yer almakta olup (taşra teşkilatı il kuruluşlarına, Vali, İl Müdürü, Şube Müdürü, Şef) şeklinde sıralanmıştır.

Ayrıca; 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede ekli 1 sayılı cetvelin (I) bendinde şefler, amir ve yardımcıları, zabıta baş komiseri gibi yönetici kadro içerisinde belirlenmiştir.

Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğinin İkinci Bölümünün Hizmet Grupları, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine İlişkin Hükümler başlıklı ''Hizmet Grupları ve Kadrolar'' konulu 5. maddesinin 1. maddesinin (a) fıkrasında ''Yönetim Hizmetleri Grubunda'' şeflerin de olduğu açıktır.

Düzenlenen kanun metninde Yönetim Hizmetleri grubunda yer alan unvanların tamamı 3600 ek göstergeden yararlanırken, İmam, Müezzin, Ebe, Hemşire, Polis, Sayman, Sayman Yardımcısı ve Bekçilere kadar 3600 ek göstergeden faydalanırken, şeflerin kapsam dışı bırakıldığı görülmektedir.

Adil ve hakkaniyete uygun bir çalışma yapılarak çalışma barışının yeniden tesis edilmek üzere şef kadrolarında görev yapan personelin mağduriyetinin önüne geçilebilmesi için ''Yönetim Hizmetleri Grubunda'' yer alan şeflerin de 3600 ek gösterge verilmek üzere torbaya yasaya eklenmesini talep ediyoruz. Gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ööööö 1 yıl önce

şefleri düşman olarak gören bir iktidar var

Avatar
Berin 5 ay önce

Birinci dereceye gelen tüm kamu şeflerine 3600 ekgostege verilmelidir.