Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Kamuda Çalışan İşçinin Muhtar Seçilmesi Durumunda İstifa Durumu

İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı imzalı resmi yazıda ''Muhtarlık seçimleri için aday olan sürekli işçinin muhtar seçilmesi halinde görevine devam edip edemeyeceği hususunda görüş talep eden ilgili yazı ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesinde ''(A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan sürekli işçiler ile mevsimlik veya kampanya işlerinde ya da orman yangınıyla mücadele hizmetlerinde ilgili mevzuatına göre geçici iş pozisyonlarında altı aydan az olmak üzere belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan geçici işçilerdir. Bunlar hakkında bu Kanun hükümleri uygulanmaz'' hükmü yer almaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına iş kanunları hükümlerine göre çalıştırılmak üzere sürekli veya geçici işçi alınmasına ilişkin usul ve esasların düzenlendiği Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ''Kapsam'' başlıklı 2'nci maddesinde ''Bu Yönetmelik:
...
c) İl özel idareleri, belediyeler, bunların kurdukları eya üye oldukları mahall idare birlikleri ile bağlı kuruluşları, müessese ve işlemlerine,
...
süreli veya geçici işçi alımını kapsar.'' hükmü yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:
IşçiMuhtar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.