Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri uzaktan eğitim

Resen Seçim Görevi Verilen Memurların Bakanlık Dağılımları (11 Mart 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görev alacak kamu çalışanları il genellerinde belirlenmektedir. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan öğretmen ve memurlardan da çok sayıda görevli tanımlanmıştır. Okul ve kurumlardan seçimlerde görev alacak gönüllü kamu çalışanı listesi daha önce temin edilmesine rağmen birçok il ve ilçede gönüllülük esasına bakılmaksızın resen görevlendirilmeler yapılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan çok sayıda idari personel, öğretmen, memur ve şefler resen verilen görevlendirmeler sonucu mağdur olmuştur. Sendikamıza ulaşan bilgiler doğrultusunda Kanunen tüm Bakanlıklara verilmesi gereken resen görevlerin ağırlıkla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan idari personel, öğretmen, memur ve şeflere verildiği görülmektedir.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev almak üzere resen görev verilen memurların Bakanlıklara göre dağılımları ile ilgili 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
MemurlarSeçim Görevi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.