Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Servis Kullanımı (19 Ocak 2024)

Genel Başkan Türkeş Güney ve Genel Başkan Yardımcısı Özkan Ulupınar imzalı resmi yazıda ''3 Eylül 2023 Pazar günü yayımlanan 32298 Sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı yayımlanmış ilgili Kararın 23. maddesinde ''Servis Hizmeti'' maddesinde yer verilmiştir.

''(1) Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanır. Servis hizmetinin sağlanamadığı durumlarda bu personele mesai günleri bir gidiş, bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilir.

(2) Birinci fıkranın ikinci cümlesinin uygulanmasında, toplu taşıma sisteminin işleyişi nedeniyle ikamet ettiği mahalle bağlı olarak işe geliş ve gidişlerinde birden fazla toplu taşıma aracını aktarma yapmak suretiyle kullanmak zorunda olan personelle sınırlı olmak üzere, mesai günleri bir gidiş ve bir geliş için birer aktarma da ilave edilir.

(3) Kamu kurum ve kuruluşlarının taşra birimlerinde var olan servis hizmetlerinden, kamu görevlileri de aynı şekilde faydalandırılır.'' hükmü amirdir.

İlgili hükümler gereğince Başkanlığınız ve bağlı tüm birimler bünyesinde görev yapan personele servis hizmeti verilmesi, servis hizmetinin verilemedği durumlarda ise personele toplu taşıma kartı verilmesi gerektiği hususu açıktır. Bununla birlikte, Başkanlığınız ve bağlı birimler bünyesindeki personele servis hizmeti imkanı sağlanmadığı gibi toplu taşıma kartı da verilmemektedir. Mevcut ulaşım giderlerinin fazlalığı değerlendirildiğinde personelin hem servis imkanından hem de toplu taşıma kartı imkanından faydalanamaması büyük mağduriyet yaratmaktadır. Bununla birlikte, trafik yoğunluğu yine, personelin çoğunun en az iki vasıta ile iş yerine ulaşabildiği hususları da yaşanan sorunların diğer yüzüdür.

İzah ettiğimiz gerekçelerle, devletin ve idarelerin çalışma hayatını, barışını ve çalışanların huzurunu sağlama yükümlülüğü çerçevesinde, geliş ve gidiş yol ücretlerini karşılama noktasında büyük zorluk yaşayan personelin mağduriyetinin sonlandırılması adına Başkanlığınız ve Başkanlığınıza bağlı birimler bünyesindeki tüm personele servis hizmeti verilmesinin sağlanması, servis hizmerinin verilememesi halinde personelin ulaşım kartına yol ücreti yüklenmesini ve sonucundan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu 19/f maddesi gereğince Sendikamıza bilgi verilmesini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.