Öne Çıkanlar Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ŞOK Aktüel Ürünler refah payı tezsiz yüksek lisans uygulaması Bakan Yılmazdan Okullaşma Oranlarını Açıkladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik (31 Aralık 2023)

Resmî Gazete

31 Aralık 2023 PAZAR

Sayı : 32416 (5. Mükerrer)

YÖNETMELİK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odasından:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ANA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 2/8/2002 tarihli ve 24834 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan “mühendisi ve” ibaresi “ve hidrojeoloji mühendisleri ile” şeklinde değiştirilmiş, aynı bendin (8) numaralı alt bendinde yer alan “jeoloji” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibareleri eklenmiş, aynı fıkranın (b) bendinin (3) numaralı alt bendinde yer alan “su buharı” ibaresi “jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular, doğalgaz” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “jeoloji” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibaresi, (b) bendinde yer alan “jeoloji” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya hidrojeoloji” ibaresi, (c) bendinde yer alan “Jeoloji” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya hidrojeoloji” ibaresi, (d) bendinde yer alan “Jeoloji” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “jeoloji” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibareleri eklenmiş, aynı bentte yer alan “veya” ibaresi “ile” şeklinde değiştirilmiş, aynı fıkranın (b) bendinde yer alan “mühendisleri ve jeoloji” ibareleri “ve hidrojeoloji mühendisleri ile jeoloji ve hidrojeoloji” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “mühendisi ve jeoloji” ibaresi “ve hidrojeoloji mühendisi ile jeoloji ve hidrojeoloji” şeklinde değiştirilmiş, aynı fıkrada yer alan “veya onaylanmamış” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.    

“Ayrıca, Oda ve Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan iş bölümü çerçevesinde belirlenen iş ve işlemleri yürütür.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 51 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yönetmelikle” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya yönerge ile” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 76 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Şubeler, etkinlik alanında bulunan illerdeki üye toplam sayısının en az üçte ikisinin yazılı başvurusu, Şube Genel Kurulunun üst üste iki kez toplanamaması ya da Olağan/Olağanüstü Şube Genel Kurulunda Şube Yönetim Kurulunun oluşamaması durumlarından birinin meydana gelmesi, Oda Yönetim veya Denetleme Kurulunun gerekçeli önerisi ve Oda Genel Kurulu kararı ile kapatılabilir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 77 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 77- Oda Yönetim Kurulu, Şube Yönetim Kurulunun görüşünü alarak, gerektiğinde, bağlı il ve ilçelerde İl ve İlçe Temsilcilikleri açabilir ya da kapatabilir veya şubelerin etkinlik alanı içinde yer alan İl/İlçe temsilciliklerinde değişiklik yapabilir.”

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 102 nci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “jeoloji” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 115 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“l) Para cezaları.”

MADDE 12- Aynı Yönetmeliğin 134 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “jeoloji” ibarelerinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibareleri eklenmiş, aynı fıkranın (b) bendinde yer alan “veya” ibaresi “ile” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin 135 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “jeoloji” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve hidrojeoloji” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 14- Aynı Yönetmeliğin 136 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “jeoloji mühendisi veya jeoloji” ibaresi “jeoloji ve hidrojeoloji mühendisi veya” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 16- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.