Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Yalçın'dan Koruyucu Giyim Yardımı Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Yerel seçimlerden sonra Bakanlık ile kurduğumuz komisyonda 4688 sayılı yasanın düzenlenmesi için de çalışmalarımıza başlayacağız. Son dönemde; enerji, bayındır, ulaştırma, kültür, tarım orman hizmet kolundaki personelin koruyucu giyim yardımı konusunda Bakanlık’ın yayınladığı genelgeye ilişkin huzursuzluğumuzu muhataplarıyla görüşüyor ve sorunun çözümü noktasında gayret gösteriyoruz.

Emek mücadelesinin yanında duracağız dediler 2 milyon 200 bin memuru mağdur ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayan durum Türkiye’de yaşandı. Sendikalar genelde iktidarı protesto eder, bizler yaşanan bu hadiseden dolayı muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık. Kamu görevlilerinin elinden aylık 345, yıllık 4 bin 150 lirası alınırken, memur için ayrılan yıllık 10 milyar liralık bütçenin verilmesi noktasında da mesafe katettiğimizi belirtmek istiyorum. Bakan Vedat Işıkhan da konuya ilişkin yapıcı cümleler kurdu. Bu sorunun çözümü için yoğun şekilde istişarelerimiz sürecek ve nihayete ulaşacaktır.

Özellikle seyyanen artışın kamu görevlisi emeklilerine yansıtılmaması nedeniyle görev aylığı - emekli aylığı arasındaki dengenin bozulması, Ek Göstergenin hayata geçirilmesini de zorunlu kılıyor. Vakit kaybı olmadan bir an önce yetkili Konfederasyon Memur-Sen ile ortak çalışma yapılarak uygulama hayata geçirilmelidir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.