Öne Çıkanlar A101 16 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Adalet Bakanlığı öğretmen pasta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi

1. Cüz Okunuşu (Arapça-Türkçe)

Birinci cüz Fatiha Suresi ile başlar ve Bakara Suresi 141.ayete kadar devam eder. Fatiha Suresi Mekke'de nazil olmuş, Bakara Suresi Medine'de nazil olmuştur. 1. cüz 1. ayetten 141 ayete kadar devam eder. 1. Cüz'e ait tüm detaylar haberimizde bulunmaktadır.

67-73. Ayetlerde geçen bir konuda geçen inek meselesinden dolayı Bakara kelime olarak inek demektir.

Bakara Suresi'nin ilk beş ayetinde Müminlerin özelliklerinden; altıncı ve yedinci ayette kafirlerin özelliklerinden, sekizinci ile yirminci ayetlerde münafıkların özelliklerinden bahsedilir.

Cennet ve inançsızların takıntılarından söz edilen 1. Cüz'de ayrıca Adem peygamberin yaratılış kıssası vardır. 1. Cüz'de; İsrail oğullarından, Yahudilerden, cahil insanlardan, sihirden de bahsedilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.