Öne Çıkanlar A101 16 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Adalet Bakanlığı öğretmen pasta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi

2. Cüz Okunuşu (Arapça-Türkçe)

Emir ve yasakların bulunduğu 2. Cüz'ün 142 ile 150 ayetleri arasındaki ayetler kıble ayetleridir. 154. ayette Allah'ın yolunda ölenlerin Allah katında diri olduğundan bahsedilir. Tefekkür edilmesi gereken bazı durumlara yer verilen 2. Cüz'de temiz yiyeceklerin tüketilmesine vurgu yapılmıştır. Gerçek iyiliğin takva ve iyilikten ibaret olduğunun anlatıldığı 2. Cüz'de affetmenin erdemli bir davranış olduğu belirtilmektedir.

Oruç, cihat, savaş, infak, hikmetullag, hac ibadeti gibi konuların yer aldığı 2. Cüz'de içkinin haram olduğundan bahsedilmektedir. Evlilik, boşanma, süt emzirme, rici talak, bain talak, iddet gibi aile konularının anlatıldığı 2. Cüz'de Talut Calut Kıssasından söz edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pinar 6 ay önce

Kur'an okumak kadar güzel birşey yok