Öne Çıkanlar Adalet Bakanlığı pasta öğretmen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi Adalet Bakanlığına Ait Kararlar

4. Cüz Okunuşu (Arapça-Türkçe)

Uhud Savaşı ve sonuçlarından söz edilen 4. Cüz'de meleklerden de bahsedilmektedir. Dua ve duaya icabetin konu edildiği 4. Cüz'de sabır ve düşmanı başıboş bırakmama emri yer almaktadır.

Aile hayatına dair konuların anlatıldığı 4. Cüz'de evlilik, boşanma, aile içi şiddet ve geçimsizlik, miras, eşitlik gibi konular da yer almaktadır. Çok eşliliğin meşru olduğunun anlatıldığı 4. Cüz'de malını çarçur etmeyip yetimlerin malını yiyenlerin durumu anlatılır.

Miras hukuku, fuhuş suçu ve tövbesi ile ilgili hükümlerin yer aldığı 4. Cüz'de mehir, evlenilmesi haram olan kadınların kimler olduğuna ilişkin bilgiler yer almaktadır.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.