Öne Çıkanlar 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Özel Öğrenci Barınma Hizmeti Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü BİM Aktüel Ürünler Hastane Randevu Sistemi

112 Acil Personeli Sorunları (24 Ocak 2024)

Genel Başkan Türkeş Güney ve Genel Başkan Yardımcısı Nebi Yay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca, 112 Acil Çağrı Merkezlerinde görev yapan personelin yaşadığı sıkıntılar Sendikamız Genel Merkezine ulaşmış, aşağıda izah edeceğimiz personel sorunlarının çözüme ulaştırılması ve personel mağduriyetinin giderilmesi adına düzenleme yapılması talebimizle ilgili işbu yazıyı yazma gereğimiz doğmuştur. Şöyle ki;

* Bakanlığınızca, 112 Acil Çağrı Merkezlerinde görev yapan personel için personel sayısının artırılması ve vardiyaların düzenlenmesi yolunda çalışma yapıldığı öğrenilmiştir. Öncelikle personel ihtiyacının karşılanması ve illerin vardiya sistemi belirlenirken; personel sayısı, çağrı yoğunluğu ve ulaşım sorununun dikkate alınmasının daha faydalı olacağı kanaatindeyiz.

112 Acil Çağrı personelinin, gelen iş durumuna göre, saat kavramı olmaksızın çalışmak zorunda oldukları hususu göz önüne alındığında, yemek ve servis hizmetinin verilmemesi personelde büyük mağduriyet yaratmaktadır. Bu nedenle yemek ve servis ihtiyaçlarının tüm personelin eksiksiz yararlanacağı şekilde uyarlanmasının çalışma barışına katkı sağlayacağı aşikardır.

* Bununla birlikte, 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin 21. maddesi gereği, 112 Acil Çağrı Merkezlerinde çalışan personelden yalnızca ''Çağrı Karşılama Memuru'' unvanlı personelin ek ödeme oranlarına 10 puan ilave edilmiştir. 6. Dönem Toplu Sözleşmede verilen bu hak, 7. Dönem Toplu Sözleşmede de devam etmekte, aynı kurumda çalışan ve kadro unvanları farklı olsa dah aynı işi yapan 112 Acil Çağrı Merkezi personeli bu ek ödeme ilave puanından yararlanamamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.