Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim öğretim elemanı Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV

2023 Yılı DUS 2. Dönem Ek Yerleştirme Tercihleri Kılavuzu

2023 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-DUS 2. Dönem) ek yerleştirme tercih işlemleri, 04-10 Ocak 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda bireysel olarak yapılabilecek.

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2023-DUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adayların tercih işlemlerinde tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Adaylar, tablolarda yer alan programların önceki dönemin DUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir.

DUS sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği aranır. Adayların yabancı dil muafiyet bilgi kontrolü, 2023-DUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

Adayların tercih işlemi yapabilmeleri için, sınavdan sonra T.C. Kimlik/Y.U. Numaralarındaki değişiklikleri tercih tarihinin son günü saat 12.00’ye kadar Merkezimize bildirmeleri gerekmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖNEMLİ UYARI!

Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adayların ileride hukuki sorunlarla karşılaşmaması için tercihlerini T.C. vatandaşı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu nedenle, uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adaylar yabancı uyruklular için ayrılmış kontenjanları tercih edemeyeceklerdir.

EK YERLEŞTİRMEYE İLİŞKİN BİLGİ

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2023-DUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 50.00 TL’dir.

Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmaz.

Özel Koşul ve Açıklamalar

Bk. 4 İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasındaki Eğitim-Öğretim ve İşbirliği Protokolü çerçevesinde bu kontenjanları, İçişleri Bakanlığından kimlik bilgileri bildirilen adaylar tercih edebileceklerdir.

Bu kadrolar dışında tercih yapan personel için yerleştirme yapılmayacaktır. İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesinde açılan kontenjanlara yerleştirilenler eğitimlerine Sağlık Bilimleri Üniversitesi /Ankara’da devam edecektir.

Bk. 8 Bu üniversitenin Tıp Fakültesinde uzmanlık öğrencileri özel kanunlardaki hakları saklı kalmak kaydıyla (2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu vb.) İş Kanunu ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine tabidir.

2023-DUS 2.Dönem Ek Yerleştirme Tercih Bilgileri ve Tablolar : https://www.osym.gov.tr/TR,29091/2023-dus-2-donem-ek-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.