Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

2023/1 Genelge (Sağlık Bakanlığı)

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı Genelgede ''4924 Sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun birinci maddesinde; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek üzere, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları tarafından hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilecek ve işçi sayılmayan sağlık personelinin hizmet şartlarını, niteliklerini, işe alınma ve işine son verilme hallerini, görev ve yetkilerini, hak, yükümlülük ve sorumluluklarını, ücret ve diğer ödemeleri ile özlük işlerinin düzenlemesine yer verilmiş olup sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimleri yılda bir kez Cumhurbaşkanı kararı ile tespit edilmekte ve bu kapsamda kullanılacak sözleşmeli personel pozisyonları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vize edilmektedir.

3359 Sayılı Kanun'un Ek 3'üncü maddesinde; Devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmakta olan personel, bulundukları ilde 10/7/2003 tarihli ve 4924 Sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a tabi sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışabilir düzenlemesi yer almaktadır. Mezkur düzenleme ile Bakanlığımıza, sözleşmeli personelin, kamu sağlık hizmetinde duyulan ihtiyaç çerçevesinde ülke sathında adil ve dengeli şekilde dağılımının yapılabilmesi için yetki tanınmıştır. Bu minvalde Devlet hizmeti yükümlüsü olan personelin de ihtiyaç olan yerlerde sözleşmeli pozisyona geçmelerine bu Genelgede belirtilen şartlara uygun olarak müsaade edilecektir.

Bu çerçevede; gerek 4924 Sayılı Kanun'dan gerekse de 3359 Sayılı Kanun'dan alınan yetki doğrultusunda, Bakanlığımız taşra teşkilatında boş bulunan sözleşmeli tabip ve uzman tabip pozisyonlarına yerleştirme işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

GENELGE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.