Öne Çıkanlar öğretmen İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır sözleşmeli personel Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

36 Bin Sözleşmeli Sağlık Personelinin Hizmet Birimleri (26 Nisan 2024)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ''Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun.'' dedi.

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek Hizmet Birimlerinin, 2024 Yılı Sonuna Kadar Uygulanmak Üzere ekli listede belirtildiği şekilde yeniden belirlenmesine 10 Temmuz 2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanun'un 1'inci ve 3'üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir.

Yataklı Tedavi için 1 Diyetisyen; İlçe Sağlık Müdürlüğü/Toplum Sağlığı Merkezi için 1 Ebe, Sağlık Evi için 8 Ebe; Yataklı Tedavi için 2 Hemşire; İlçe Sağlık Müdürlüğü/Toplum Sağlığı Merkezi için 6 Sağlık Memuru, Yataklı Tedavi için 19 Sağlık Memuru; Acil Sağlık Hizmetleri için 1 Sağlık Teknikeri; Yataklı Tedavi için 3498 Tabip; Yataklı Tedavi için 32464 Uzman Tabip istihdam edilecek.

Buna göre 1 Diyetisyen, 9 Ebe, 2 Hemşire, 25 Sağlık Memuru, 1 Sağlık Teknikeri, 3498 Tabip, 32464 Uzman Tabip olmak üzere toplam 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.