Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

39 Sağlık Branşı İçin Çalışmalar Yapıyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, ''Toplu sözleşme kazanımlarımız arasında yer alan toplu sözleşme ikramiyesi Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya kayıtsız kalmayarak geçen hafta yaptığımız iftar programında, bu konunun çözüleceğini söyledi. Zaten siz de buna şahit oldunuz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan da gerekli yasal düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Süreci Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak yakından takip ediyoruz. Bu konunun bir an önce çözülmesi, kamu görevlisi arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hekimlerimiz için bir toplantı gerçekleştirdik. Raporu önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Hemşirelerimiz için de bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştayda hemşirelik mesleğini tüm yönleriyle ele aldık. Çalıştay raporu üzerinde çalışmalarımızı akademisyenlerimizle ve uzman ekibimizle sürdürüyoruz. Sağlık Bakanlığımızdaki 39 sağlık branşı için çalışmalar yapıyor, her bir meslek grubunun sorunlarının çözülmesi için mücadele ediyoruz.

1983 yılında çıkmış ve güncelliğini yitirmiş Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği konusunda bir çalıştay yapacağız. İlgili yönetmelik artık beklentileri karşılamamakta, çalışan arkadaşlarımız için sorun üretmektedir. Bu konuyu masaya yatırarak uzman bir ekiple enine boyuna tartışacağız. Eski yönetmeliğe karşı bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir yönetmelik model önerisi hazırlayacağız. Yine radyoloji teknisyeni ve teknikerlerimizin sorunlarına dikkat çekmek için bir çalıştay yapacağız. ‘Teknik hizmetler sınıfında’ çalışan arkadaşlarımız (elektrik teknisyeni vb.) için de sorunları tespit edecek ve çözüm önerileri üretecek bir toplantı hazırlığı içeresindeyiz. Biz tüm sağlık profesyonellerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarla sağlık profesyonellerimizin çalışma hayatını kolaylaştırmak, yaşadıkları sorunları çözmek istiyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.