Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu A101

657 Sayılı Kanununun 4'üncü Maddesinin (B) Fıkrası Kapsamındaki Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Yeniden İstihdam Yazısı

İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, 19 Ocak 2023 tarihli ve 7433 sayılı Kanun, 26 Ocak 2023 tarihli ve 32085 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkur Kanunun 3'üncü maddesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na eklenen geçici 48'inci maddede kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanma hususu düzenlenmiştir. Ayrıca, söz konusu maddenin uygulanmasına yönelik gerekli açıklamaların yer aldığı 28 Şubat 2023 tarihli ve E-74073113-010.99-140151 sayılı yazımız tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmiştir.

Öte yandan, 657 sayılı Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamındaki sözleşeli personel pozisyonlarında görev yapmakta iken 657 sayılı Kanunun geçici 48'inci maddesi ile memur kadrolarına atananların, söz konusu kadrolara atanma tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe anılan Kanunun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamındaki sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilip edilemeyeceklerine ilişkin olarak kurumlar arasında uygulama birliğinin sağlanması ve ortaya çıkabilecek hak kayıplarının önlenmesi bakımından açıklama yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.