Öne Çıkanlar öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar Sağlık Bakanlığı

Resmi ve Dini Bayram Tatillerinde Verilen İdari İzinler (29 Ocak 2024)

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu imzalı resmi yazıda ''Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme'nin, sağlık ve sosyal hizmet koluna ilişkin üçüncü bölümü 42. maddesinde, resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına, çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin verileceği, izin verilememesi halinde nöbet ücreti verileceği hüküm altına alınmıştır. İlgili madde hükmü:

''İdari İzinlerde Nöbet Ücreti''

MADDE 42- (1) 657 sayılı Kanunun ek 33. maddesi kapsamında sayılan yerlerde resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen genel idari izn günlerinde fiilen görev yapanlara, çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin kullandırılır. İzin kullandırılmasının mümkün olmaması halinde ise bu çalışılan süreler karşılığında ilgililere, 657 sayılı Kanun'un ek 33. maddesi kapsamında nöbet ücreti ödenir.'' şeklindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.