Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Sağlıkta Şimdi Daha Güçlüyüz

21-28 Şubat 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-YDUS 2. Dönem) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 5 Mart 2024 tarihinde ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9837 adresinden erişebilecektir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ''2023 İkinci Dönem Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yerleştirme sonuçları dün açıklandı. İç hastalıkları hariç, açılan kadrolara %100’ün üzerinde yerleşme gerçekleşti. Adaylar yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr adresinden tekrar bakabilir:) Biz de, halkımız adına her biri kadar mutluyuz. (İç hastalıkları tercih ve yerleştirmeleri de yakında yapılacak.)

Kısa süre önce çıkan yasada yan dal uzmanlarıyla ilgili düzenlemelere de yer verilmişti. Sözleşmeli hekim kadrosunda 9.000 artışla İstanbul ve Ankara dışındaki illerde tüm yan dal uzmanları sözleşmeli statüsüne alındı. Yapılan düzenlemelerin, dün açıklanan 2023 İkinci Dönem Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yerleştirme sonuçlarına etkisini gördük. İç hastalıkları hariç, yeni açılan 541 kadroya %100’ün üzerinde bir dolulukla 545 hekim yerleştirildi. Sağlıkta şimdi daha güçlüyüz.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları yan dal uzmanlıkları tercihleri beklentinin hayli üzerinde gerçekleşti. Bir önceki sınava göre, yerleşme oranı %45.1’ten %101.5’e yükseldi. Yapılan düzenlemelerin sonuçlara etkisini gördük. Sağlıkta şimdi daha güçlüyüz.

Yan dal uzmanı cerrah sayımız düşünülenden fazla artacak. Genel cerrahi ana dalında bir önceki sınava göre yerleşme oranları; Cerrahi Onkolojide %68’den %100’e, Gastroenteroloji Cerrahide %73’ten %114’e yükseldi. Yapılan düzenlemelerin sonuçlara etkisini gördük. Sağlıkta şimdi daha güçlüyüz.'' açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.