Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Sözleşmeli Aile Hekimlerine Verilecek Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi 2022 1. Dönem Başvuruları

Tercih Başvuruları 20-23 Haziran 2022 (18.00'e kadar) PBS üzerinden alınacak. Başvurular 27 Haziran-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında değerlendirilecek. Başvuru Kabul/Ret Listesi 18 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanacak. İtiraz Başvuruları 18-19 Temmuz 2022 tarihlerinde alınacak. Yerleştirme Esas Liste 21 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanacak. Yerleştirme İşlemleri 22 Temmuz 2022 tarihinde noter huzurunda yapılacak. Yerleşen hekimlerin eğitim kurumlarına kayıtları 15-26 Ağustos 2022 tarihleri arasındadır.

A- BAŞVURU ŞARTLARI

Sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimine başvurabilmek için, 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre, sözleşmeli olarak aile hekimliği
yapıyor olmak, 2022 yılı 1. Dönem Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavından (TUS) “A puanı” hesaplanmış ve bu puan türünden en az 40 puan almış olmak gerekmektedir.

B- BAŞVURULARIN YAPILMASI

1- Başvurular ekteki takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş sağlanarak açılacaktır.

2- Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi bulunmayan illerde çalışan sözleşmeli aile hekimleri kontenjan listesinde belirlenen illerdeki kontenjanlara başvuru yapabileceklerdir.

3- Başvuru yapacak olan adaylar, başvuru yapacakları ilde açılan kontenjanlar arasından ve kontenjan açılan eğitim kurumu sayısı kadar tercih yapabilecektir.

4- Başvuru yapacak adaylar yerleştirme takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır. Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecektir.

5- PBS üzerinden yapılacak tercih başvurusu işleminden sonra Genel Müdürlükçe gerekli görülmedikçe herhangi bir evrak istenmeyecektir.

6- PBS üzerinden yapılan başvuruların incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen müracaatlar, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü web sitesi (hsgm.saglik.gov.tr) üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, aşağıda yer alan yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde [email protected] eposta adresi üzerinden bu listedeki bilgilere itiraz edebileceklerdir.

7- Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin 7 nci maddesinin 4 üncü fıkrası hükümlerine göre bedelli askerlik hizmeti yapmak üzere pozisyonlarının korunması talebinde bulunarak sözleşmesi fesih edilen aile hekimleri SAHU 2022 1. dönemi için tercih başvurusu yapabileceklerdir. (Bedelli askerlik hizmetini yürütürken tercih başvurusu işlemlerinde sorun yaşayan adayların, çözüm için en geç 22 Haziran 2022 saat 17:00’ye kadar 03125655850 numaralı telefondan destek almaları gerekmektedir.) 

C- YERLEŞTİRME İŞLEMİ VE TEBLİGAT

1- Yerleştirme işleminde PBS üzerinden yapılan başvurular esas alınacaktır. Tercih bildirmeyen, PBS üzerinden başvurularını kesinleştirmeyen veya diğer başvuru şartlarını taşımayanlar yerleştirmeye dâhil edilmeyecektir.

2- Yerleştirmeler öncelikle 2022 1. Dönem TUS’tan alınan (A) puanı esas alınarak yapılacaktır. TUS A puanlarının eşit olması hâlinde, başvuru tarihinin son günü itibariyle sözleşmeli aile hekimliğinde geçen toplam gün sayısına göre, bunların da eşit olması durumunda ise kura ile yerleştirme yapılacaktır.

3- Yerleştirme işlemi noter huzurunda 22 Temmuz 2022 tarihinde yapılacaktır.

4- Yerleştirme sonuçları ve tebligat yerine geçecek ilan hsgm.saglik.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

5- Yerleştirme işlemi yapılan adayın başvuru şartlarını taşımadığının tespit edilmesi halinde eğitime kaydı yapılmayacak, kayıt yapılmış olsa dahi bu işlem iptal edilecektir.

D- BAŞLAYIŞ İŞLEMLERİ

1- Yerleştirme sonuçları, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) tarafından kontenjan açılan eğitim kurumlarına ve İl Sağlık Müdürlüklerine bildirilecektir.

2- Yerleştirme işlemi sonucunda herhangi bir kontenjana yerleştirilen aile hekiminin, HSGM web sitesinde örneği yayımlanacak olan dilekçe ile aşağıda yer alan takvim çerçevesinde yerleştiği eğitim kurumuna başvurması gerekmektedir.

3- Aşağıda yer alan takvimde belirtilen kayıt başvuruları için tanınan sürenin bitiminden sonra eğitim kurumu; kayıt işlemi yaptıran aile hekimlerinin ve her aile hekimi için eğitim sorumlusu bilgilerinin yer aldığı listeyi en geç 15 gün içerisinde bulunduğu ildeki Sağlık Müdürlüğüne ulaştırması gerekmektedir.

4- Eğitim kurumu tarafından gönderilen listede yer alan aile hekimleri ve eğitim sorumlusu bilgileri Sağlık Müdürlüğü tarafından Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) içerisinde ilgili alana kaydedilecektir.

İLAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.