Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

YÖK Ek Ödeme Değişikliği ve Taban Ek Ödeme İçin Harekete Geçmeli

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile taban ek ödeme ve teşvik ödemesi getirilmiştir.

Üniversite Hastanesinde çalışanlar için de YÖK bir an önce harekete geçmeli ve Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödeme Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’te değişikliğe giderek taban ek ödemeyi  hayata geçirmelidir.

Kamu sağlık hizmeti bir bütün olarak düşünüldüğünde üniversite hastanesi personelinin bazı düzenlemelerden mahrum bırakılması gibi bir tutum kabul edilemezdir. 

Pandemiye yönelik düzenlemelerde yaşanan durumlar tekrarlanmamalı;

Üniversite Hastanesi çalışanları için bir an evvel taban ek ödeme uygulaması başlatılmalıdır. Taban ek ödemede 250-800 TL arasına sıkıştırılan tüm meslek mensupları için bu ücretlerin makul bir düzeye çıkarılmasının zaruretine vurgu yapıp düzeltilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki bu ücretlerin çalışanların ekonomilerine katkısı için bir anlamı olacak seviyeye getirilerek makul bir hale dönüştürülmesi elzemdir. Revizyon şarttır.

Türk Sağlık-Sen olarak Üniversite hastanesi çalışanları için YÖK’le görüşüp ve başvuru gerçekleştirerek üniversite hastanesi çalışanlarının ek ödeme konusundaki beklentilerini aktaracak ve bu konuda acil düzenleme istediğimizi dile getireceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.