Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

2022 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Merkezi Sınav Puanları ve Tercihlere Esas Kontenjan Tabloları 30 Haziran 2022 tarihinde ilan edildi.

Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları 30 Haziran-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında tamamlanacak.

Yerleştirme İşlemleri için tercihler 4-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme Sonuçları ve boş kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilecek.

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları 25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçları 1 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecek.

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvuruları 1-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları 8 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecek.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmeleri 19 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanacak.

Yatılılık Başvuruları 23-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Okul ve Kurumlarca alınacak.

Yatılılık Yerleştirme Sonuçları 31 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecek ve e-Pansiyon üzerinden kayıtlar sisteme işlenecek.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.