Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

2023 Yılı Dış Misyon Koruma Personel Seçme Yazılı Sınavı Duyurusu

Dış Misyon Koruma Personel Seçme Yazılı Sınavı'na Jandarma Genel Komutanlığı ilgili komisyonlarınca, haklarında “KATILABİLİR” kararı verilerek sınava katılması “UYGUN GÖRÜLEN” ve Jandarma Genel Komutanlığı Strateji ve Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından JNET sayfasında isim listesi yayımlanan adaylar katılabileceklerdir.

Sınava girecek adaylar; başvuru ücretini, katılacakları sınavın adını belirtmek suretiyle 28/08/2023-04/09/2023 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatıracaklardır. Sınav ücretinin yatırılması ile başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınav ücreti yatırmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VESAATİ

30 Eylül 2023 Cumartesi günü, saat 10.00

SINAVMERKEZLERİ

Dış Misyon Koruma Personel Seçme Yazılı Sınavı; Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Erzurum, Kayseri, Mardin, Mersin, Samsun ve Van il merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgelerini, 22/09/2023 tarihinden itibaren e-devlet şifreleri ile kimlik doğrulama uygulamasıyla http://www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden alabileceklerdir.

SINAV UYGULAMASI

Sınav Bilgileri:

Dış Misyon Koruma Personel Seçme Yazılı Sınavı'nda Amir Grubu için 100 soru, Memur Grubu için 100 soru sorulacak. Sınav Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Samsun, Mardin, Mersin, Kayseri, Van il merkezlerinde saat 10.00'da yapılacak ve 110 dakika sürecek. 

1. Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar ve ilaçlar, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartları, para, alyans, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su ve şeffaf numaralı gözlük hariç; her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, elektronik anahtar, kablosuz iletişim sağlayan cihaz, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, metal ve cam eşya, banka kredi kartları, her türlü elektronik ve mekanik cihaz, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar, yiyecek, içecek ve diğer tüketim maddeleri bulunduran aday sınav binasına alınmayacaktır.

2. Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

3. Adaylar sınava; sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, veya geçerlilik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4. Adaylar, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

5. Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarı 02.10.2023 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ve JNET adreslerinden yayımlanacaktır.

6. Sınav sonuç bilgileri 18.10.2023 tarihinden itibaren JNET sayfasından yayımlanacaktır.

SINAV KONULARI

a) İnsan Hakları (%10),
b) Anayasa ve İdare Hukuku (%10),
c) Kolluğu İlgilendiren Mevzuat (%20),
ç) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (%10),
d) Protokol Bilgisi (%10),
e) Silah Bilgisi (%20),
f) Güncel ve Kültürel Konular (%10),
g) Yabancı Dil (İngilizce-Fransızca-Almanca) (%10)

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacaktır. Başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Sınavda yer alacak her sorunun puan olarak değeri eşittir

Başarı listesinde eşitlik olması durumunda eşitlik bozuluncaya kadar aşağıdaki esaslar sırasıyla takip edilerek;

a) İnsan Hakları sorularında puanı fazla olan adaya,
b) Anayasa ve İdare Hukuku sorularında puanı fazla olan adaya,
c) Kolluğu ilgilendiren mevzuat sorularında puanı fazla olan adaya,
ç) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi sorularında puanı fazla olan adaya,
d) Protokol Bilgisi sorularında puanı fazla olan adaya,
e) Silah Bilgisi sorularında puanı fazla olan adaya,
f) Güncel ve Kültürel konulardaki sorularda puanı fazla olan adaya,
g) Yabancı Dil sorularında puanı fazla olan adaya,
ğ) Kıdem sıralamasına göre önde olan adaya, öncelik tanınacaktır.

• Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

• Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

• Sınav sonucunda talep edilen personel miktarının üç katı kadar aday (150 amir ve 360 memur) genel başarı sıralamasına göre en yüksek puandan itibaren yapılacak sıralamada başarılı sayılacak ve mülakat sınavına girmeye hak kazanacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

* Millî Eğitim Bakanlığı: İletişim Merkezi "444 0 632”
* Jandarma Genel Komutanlığı Strateji ve Dış İlişkiler Başkanlığı: 0 (312) 456 44 35 ve 0 (312) 456 22 67

SINAV İTİRAZLARI

• Adaylar, sınav soruları ve/veya cevap anahtarına MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesi hükümleri uyarınca sınav sorularının ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile JNET internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapabileceklerdir. Adaylar belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. İtirazlar başvuru tarihinden itibaren 5 (beş) takvim günü içinde incelenerek, sonucu ilgili adaya bildirilecektir. İtirazların değerlendirilmesinde e-İtiraz Modülü üzerinden (https://eitiraz.meb.gov.tr) giriş tarihi dikkate alınacaktır.

• Adaylar; sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, Dış Temsilciliklerin Korunmasında Geçici Süreli Görevlendirilecek Jandarma Genel Komutanlığı Personeli Hakkında Yönetmeliği hükümlerine göre sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 2 (iki) iş günü içerisinde; yazılı olarak J.Gn.K’ye yapacaklardır. Adaylar sınav uygulama takviminde belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. İtirazlar toplu olarak ÖDSGM’ye teslim edilecek ve 5 (beş) takvim gününde incelenerek J.Gn.K’ye bildirilecektir. İtirazların değerlendirilmesinde ÖDSGM’ye teslim tarihi dikkate alınacaktır.

• Süresi geçtikten sonraki itirazlar dikkate alınmaz.

• Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.