Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları Gelir İdaresi Başkanlığı emekli

2023-YKS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri İçin Tercih Duyurusu

ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar, tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır. Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecektir.

Bazı Programlar İçin Belirtilen Koşullar ve Açıklamaları

Bk.2 2023-2024 öğretim yılında ikinci öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenim ücretleri tablo halinde 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer almaktadır.

Bk.3 Bu programı Atletizm, Artistik Jimnastik, Ritmik Jimnastik, Yüzme, Tenis, Basketbol, Futbol, Hentbol ve Voleybol branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.4 Bu programı Atletizm, Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol, Yüzme, Jimnastik, Halter ve Tenis branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.5 Bu programı Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Golf, Güreş, Hentbol, Jimnastik, Judo, Karate-Do, Kürek, Kano, Masa Tenisi, Ritmik Jimnastik, Sutopu, Sualtı, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.6 Bu programı Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Dağcılık, Futbol, Güreş, Karate-Do, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.7 Bu programı Basketbol, Futbol, Güreş ve Yüzme branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.9 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü tercih edecek adayların, Y-TYT'de en düşük 800.000'inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır).

2023-YKS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar için Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları : https://www.osym.gov.tr/TR,25788/2023-yks-milli-sporcu-yerlestirme-islemleri-basvuru-bilgileri.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.