Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

2024 Yılı GUY (Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı) Başvuru Kılavuzu

2024 Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2024-GUY) Ön Başvuruları 18-25 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacak.  Sınava ön başvuru yaparak sıralamaya giren adaylar (her il için atama yapılacak kadronun en fazla dört katı aday), nihai başvurularını 10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapacaktır.

Adaylar başvurularını elektronik ortamda, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek.

2024-GUY: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri için https://www.osym.gov.tr/TR,29312/2024-guy-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html linkini tıklayınız.

GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR

2024 Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2024-GUY), 29 Haziran 2024 Cumartesi günü Ankara ÖSYM Elektronik Sınav Merkezinde (e-Sınav Merkezi) elektronik sınav olarak yapılacaktır. Sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak Adana, İstanbul ve İzmir ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde de (e-Sınav Merkezi) sınav yapılabilecektir.

Sınav, saat 13.45’te başlayacak ve 90 dakika sürecektir. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın ilanı, sınava ön başvuru işlemleri başlamadan önce Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacaktır. İlanda sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır.

Sınava ön başvurular 18-25 Nisan 2024 tarihleri arasında, nihai başvurular ise 10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacaktır. 10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında ÖSYM’ye başvurusunu yapamayan adaylar için Geç Başvuru Günü 23 Mayıs 2024 tarihi olacaktır.

Sınava, T.C. uyruklu olup (Bulgaristan’dan Göç dâhil) sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğanlar) olanlar başvurabilecektir. Bu koşulu sağlamayan adayların ön başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP48 puan türünden 65 (altmış beş) ve üzerinde puanı olan adaylar sınava başvurabilecektir. Bu koşulu sağlamayan adayların ön başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

Sınava başvurabilmek için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak gerekmektedir. Başvuru işlemlerinde; ÖSYM tarafından mezun olunan fakülte/lisans programına ilişkin bir engelleme yapılmayacaktır. Ön başvuru aşamasında ve nihai başvuru aşamasında, henüz mezun olmayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir.

Adaylar ön başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklardır. Ön başvuru yapacak adaylardan hizmet bedeli alınacaktır (ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.). Sınava başvuracak adayların KPSS puanları, ÖSYM tarafından ön başvuru esnasında kontrol edilecektir. Ön başvuruda yukarıda belirtilen puan şartını taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

Başvuru işlemleri, bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için başvurunun son günü mesai saati bitiminde; bireysel olarak başvuru yapacak adaylar için başvurunun son günü saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 18-25 Nisan 2024 tarihleri arasında sınava ön başvurularını yaptıktan sonra 75,00 TL olan ön başvuru ücretini, 18-26 Nisan 2024 tarihleri arasında (başvurunun son günü saat 23.59’a kadar) ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklardır. Ön başvuru ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları ön başvurular işleme alınmayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.