Öne Çıkanlar Hakmar Express A101 9 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

LGS ve YKS Tercihlerinin Online Yapılması (18 Nisan 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihi Bakanlığınızca 2 Haziran 2024 olarak duyurulmuştur. T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yayınladığı takvimde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 8-9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacağını bildirmiştir.

Bakanlığınıza bağlı kurumlarda görevli Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler ilgili sınavlar sonrası tercih dönemlerinde görev almaktadır. Öğretmenlerin yaz tatili dönemine denk gelen tercih dönemi tarihlerinin önceden belirlenmemesi Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler için mağduriyet oluşturmaktadır. Resmi izinli oldukları yaz tatili döneminde çalıştığı illerden ayrılan, ailesinin yanına, tatile giden öğretmenlerimiz tercih dönemi için tekrar görev yerlerine dönmek zorunda kalmaktadır. Önceden belirlenmeyen tercih dönemi takvimi öğretmenlerimizin plan yapamamasına sebep olduğu gibi, tercih danışmanlığı görevi için verilen ücretler; Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimizin yol ve konaklama ücretini dahi karşılamamaktadır. Her iki tercih döneminde de resen görev verilen Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler için daha büyük mağduriyet oluşmaktadır.

Her yıl yaşanan mağduriyetlerin tekrar etmemesi ve oluşabilecek mağduriyetlerin kalkması adına; tercih dönemi takvimlerinin en geç mayıs ayı içerisinde açıklanması, Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimizin yol, konaklama ve diğer giderlerinin de düşünülerek tercih döneminin uzaktan (online) olacak şekilde planlanması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.