Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

2022 Yılı Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

100 adet sorunun sorulduğu, 120 dakika sürenin verildiği Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı'nda Genel Mevzuat'tan 25 soru, Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatı'ndan 25 soru, Mali ve Adli Mevzuat'tan 25 soru, Diğer konulardan 25 soru sorulmaktadır. Sınavın sona ermesinin ardından herkes, sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor.

Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Yazılı sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) gün içinde Bakanlığın http://www.meb.gov.tr/ ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr/ internet adreslerinde ilân edilecektir.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

a) Adaylar; sınav sorularına, cevap anahtarına ve/veya sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınav sorularının ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr/ ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr/ internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-itiraz modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr/) üzerinden yapacaklardır. Adaylar, belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır.

b) İtirazlar başvuru tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içinde incelenerek ilgili adaya ve Teftiş Kurulu Başkanlığına bildirilecektir. İtirazların değerlendirilmesinde e-itiraz modülüne (https://eitiraz.meb.gov.tr/) giriş tarihi dikkate alınacaktır.

c) Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sınav sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlar ÖDSGM tarafından cevaplanarak adaylara bildirilecektir.

ç) Sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

d) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca sorulara, cevap anahtarına ve sınav sonucuna yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr/ ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr/ adreslerinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmaz.

Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adaylar arasından, alanlar bazında en yüksek puandan başlamak üzere alınması planlanan eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun 2 (iki) katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Yazılı Sınav Sonuçları 8 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.