Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sözleşmeli Personeli İlgilendiren 8304 Sayılı Karar

Ekli “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına îlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar ile Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurlan Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR İLE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştınlmasına İlişkin Esaslann ek 2 nci maddesine yirmi altıncı fıkrasına “istihdam edilmek üzere alınacak” ibaresinden sonra gelmek üzere “Arama ve Kurtarma Teknikeri ile” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Aynı Esaslann eki 4 sayılı Cetvelin “A- SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI İLE ASGARİ NİTELİKLERİ GÖSTERİR CETVEL” bölümüne alfabetik olarak teselsül ettirilmek üzere aşağıdaki satır eklenmiştir.

ARAMA VE KURTARMA TEKNİKERİ

Yükseköğretim kurumlarının önlisans düzeyinde mesleki ve teknik eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak, başvuru tarihi itibanyla otuz yaşından gün almamış olmak ve sınav ilanında belirlenen boy ve kilo koşullarını taşımak.

"MADDE 3- 3/1/2012 tarihli ve 2012/2665 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Karara ekli “Sözleşmeli Personel Ek Ödeme Oranlan Cetveli”nin 11 inci sırasının sonuna “, Arama ve Kurtarma Teknikeri” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Esaslan Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.