Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Taşeron İşçilere Kadro Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ''Kamuda aynı yerlerde ve hizmetlerde aynı işi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olması nedeniyle aralarında özlük hakları yönünden farklılıklar bulunması çalışanların motivasyonunu ve çalışma barışını olumsuz etkilemektedir.

Bu yıl yapılan düzenlemeyle sözleşmeli personel istihdamında mevcut 3+1 sistemi genel uygulama hâline getirilmiş; 458.615 sözleşmeli personel, 1.710 vekil imam, 790 vekil ebe, hemşire kadroya alınmıştır. Ancak kadro alamayan sözleşmeli vekil fahri ve ücretli statüde çalışanlarla başta Sağlık Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünde olmak üzere, asli işlerde çalışan taşeron işçiler kadroya alınmayı beklemektedir. Asli devlet hizmetlerinde çalışanlar kadrolu hâle getirilmelidir.

Kamuda ehliyeti ve liyakati esas alacak, statü ve istihdam karmaşasını giderecek, ücret adaletini sağlayacak, topluma kaliteli hizmet sunan, değişen koşullara uyum yeteneği yüksek ve daha verimli bir kamu personel sistemi oluşturulmasını gerekli görüyoruz.

Diyanetin kendi problemleri de var. Bir: Personel sıkıntıları var. Nedir bu personel sıkıntıları? Vekil imamlarımız var, bir türlü çözülememiş bir problemdir. İmamın vekili ve aslı olmaz, imam imamdır. Doğarsın kulağına ezan okunur. Ölürsün gelir imam yıkar. Defnederler başında telkini imam verir. Doğumdan ölüme kadar imam hayatımızın her safhasında vardır. Bunun vekili, aslı olmaz, imam imamdır. Bununla birlikte Allah'ın kelamını öğreten, gençlerimizin yetiştiren fahri Kur’an kursu öğreticilerimiz var. Yıllardır bu problem çözülmedi. Buraya gelirken de binlerce mesaj aldım. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan, Cumhurbaşkanlığımızdan talebimiz, arzımız şudur: Fahri Kuran kursu öğreticilerinin de problemleri çözülsün. Bir an evvel kadro verilecekse de, imtihan yapılacaksa da, neler yapılacaksa bunlar hayata geçsin diyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.