Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK

2024 Yılı DUS 1. Dönem Sınavı ve 2024 Yılı STS Diş Hekimliği 1. Dönem Sınavı Soru ve Cevapları YAYINLANDI!

20 Nisan 2024 tarihinde saat 10.15'de yapılan 2024 Yılı DUS 1. Dönem Sınavı ve 2024 Yılı STS Diş Hekimliği 1. Dönem Sınavı Başvuruları 6-13 Mart 2024 tarihleri arasında alınmış; geç başvuru tarihi 20 Mart 2024 olarak belirlenmişti. Merak ve heyecanla beklenen sınav yapıldı, soru ve cevapları yayınlandı.

2024 Yılı DUS 1. Dönem Sınavı'nda, Temel Bilimler Testi (TBT) ve Klinik Bilimler Testi (KBT) bulunmaktadır.

Temel Bilimler Testi (TBT)'nde; testteki yüzde 5 olan Anatomi'den 6 soru; testteki yüzdesi 4 olan Histoloji ve Embriyoloji'den 4 soru; testteki yüzdesi 5 olan Fizyoloji'den 6 soru; testteki yüzdesi 5 olan Tıbbi Biyokimya'dan 6 soru; testteki yüzdesi 5 olan Tıbbi Mikrobiyoloji'den 6 soru; testteki yüzdesi 4 olan Tıbbi Patoloji'den 4 soru; testteki yüzdesi 4 olan Tıbbi Farmakoloji'den 4 soru; testteki yüzdesi 4 olan Tıbbi Biyoloji ve Genetik'ten 4 soru soruldu.

Klinik Bilimler Testi (KBT)'nden testteki yüzdesi 8 olan Restoratif Diş Tedavisi'nden 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Protetik Diş Tedavisi'nden 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi'nden 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi'nden 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Periodontoloji'den 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Ortodonti'den 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Endodonti'den 10 soru; testteki yüzdesi 8 olan Çocuk Diş Hekimliği'nden 10 soru soruldu.

2024 Yılı STS Diş Hekimliği 1. Dönem Sınavı'nda; 120 çoktan seçmeli soru sorudu.

2024 Yılı STS Diş Hekimliği 1. Dönem Sınavı'nda; Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Restoratif Diş Tedavisi, Protetik Diş Tedavisi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Periodontoloji, Ortodonti, Endodonti, Çocuk Diş Hekimliği alanında testlerden sorular soruldu. Bu tabloda gösterilen alanlar test planının gereklerine göre değiştirilebilir; bir alandan hiç soru sorulmayabileceği gibi burada yer almayan alanlardan da soru sorulabilir.

DUS SINAVI DEĞERLENDİRME

DUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve seçme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır. Adayların sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları her test için ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Hesaplanan standart puanlar kullanılarak, adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Klinik Bilimler Puanı (K), Temel Bilimler Puanı (T) hesaplanacaktır.

K PUANI

TBT Standart Puanı : 0.4
KBT Standart Puanı: 0.6

T PUANI

TBT Standart Puanı : 0.6
KBT Standart Puanı: 0.4

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) kapsamında uzmanlık öğrencisi adaylarının yerleştirme işlemlerinde, Oral Patoloji dalı için Temel Bilimler Puanı (T), diğer diş hekimliğinde uzmanlık dalları için Klinik Bilimler Puanı (K) kullanılacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

STS DİŞ HEKİMLİĞİ SINAVI DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testin uygulandığı sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların sınavda testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar 100 üzerinden puanlara dönüştürülerek adayların STS puanları olacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

2024-DUS 1. Dönem Sınavı ile 2024-STS Diş Hekimliği 1. Dönem Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10) : https://www.osym.gov.tr/TR,29325/2024-dus-1donem-ve-2024-sts-dis-hekimligi-1donem-temel-soru-kitapciginin-yayimlanmasi--10.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.