Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Sözleşmelilerin Kadroya Geçirilmesi Konusu Gündemimizdedir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''İstiyoruz ki kamuda istihdam tek tipleşsin, mevzuat tekleşsin. Aynı işi yapanlara farklı bakılmasın, aralarında özlük farkı olmasın, çalışma barışı sağlansın, çalışanların iş huzuru da iç huzuru da sağlansın. Gayretimiz sürüyor. Bu sorunu da toplu sözleşmede aldığımız karar gereği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte çözeceğiz.

6. Dönem Toplu Sözleşme’de aldığımız karar gereği sözleşmeliye kadro talebimizin karşılanması ve komisyonun kurulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ek gösterge çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Sözleşmeli personel Memur-Sen’in bu konudaki gayretini görüyor, getirdiğimiz noktada hakkımızı teslim, sonuca ulaştırmak için verdiğimiz mücadeleyi ise takdir ediyor. 4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil olmak üzere süreli süresiz tüm sözleşmeliler gündemimizdedir. İstiyoruz ki kamuda istihdam tek tipleşsin, mevzuat tekleşsin. Aynı işi yapanlara farklı bakılmasın, aralarında özlük farkı olmasın, çalışma barışı sağlansın, çalışanların iş huzuru da iç huzuru da sağlansın. Gayretimiz sürüyor. Bu sorunu da kararımız gereği Bakanlık ile birlikte çözeceğiz.

Ortaya konulan bu önemli çalışma sonrası, halen açıklık getirilmesi gereken konular, giderilmesi gereken eksiklikler var. Bunların giderilmesi kamu görevlileri arasında hiyerarşik ve adil düzeni sağlayacak ve memnuniyet üretecek bir sonuç ortaya çıkaracaktır. Bu minvalde yönetici sınıfında yer alan enstitü-yüksekokul sekreteri, şube müdürü, ilçe müdürleri ve şeflerin ek gösterge rakamları da 3600’e çıkarılmalı; ek gösterge rakamı 3600’ün altında olan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranları artırılmalıdır.

Geçen yılın verileriyle ortaöğretim öğrencileriyle bir milyona yakın kitabın okunup analiz edildiği çalışmamızda bu yıl kapasite daha da attı. Sadece İstanbul’da 300 bini aşan kitap öğrenciyle buluştu. Adanmış öğretmenler, 81 ilde projemizi başarıyla uygulayıp gönüllere girdiler.

Trabzon’da 16 ilçede 60 okuldan 2 bin 700 öğrenciyle yapılan kitap okuma, analiz etme ve kitap üzerine kompozisyon yazma süreci, 234 öğrencinin ödüllerini almasıyla tamamlanmış oldu. Yüreklerde heyecan, dudaklarda teşekkür vardı. Trabzon teşkilatımıza ben de yürekten teşekkür ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.