Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği öğretmen Mülakatın Kaldırılması enflasyon

Üniversiteli İşçiler İle İlgili Soru Önergesi (4 Ocak 2023)

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in verdiği soru önergesinde; ''kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı İş Kanunu'na tabii sürekli işçi kadrosunda çalışan ancak diğer kamu personelleri gibi fırsat eşitliği yakalamayan ve vasıfsız kadrolarda olan üniversite mezunu kamudaki üniversiteli işçiler sorununa yıllardır çözüm getirilememiştir.

Üniversite mezunu olup, aynı kurumda çalışan, aynı işi yapan, aynı diplomaya sahip iki kamu çalışanının statü farkıyla memur ve işçi olarak ayrılması ve aynı özlük haklarından yararlanamaması ile kamuda eşitlik ilkesi ve iş barışı bozulmaktadır.

Memur personele; intibak, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile hak ettiği unvan ve pozisyonlara ulaşma imkanı verilirken kurumuna yıllarca emek vermiş, çekirdekten yetişme, kendini geliştirmiş, üniversite mezunu sürekli işçi personeller kamuda üvey evlat muamelesi görmektedir.

İşçilik kadrosu alanında eğitimli bir bireyin çalıştığı işyerine, sahip olduğu iş potansiyelini tam olarak yansıtamamasına ve heveslerin de kırılması ile mesleki anlamda körelmesine de sebep olmaktadır.

Üniversite mezunu kamu işçileri akademik çalışmalara katılamamakta, yaptıkları işlerin sorumluluğunu alamamakta, hazırladıkları raporların, katıldıkları projelerin altına imzalarını atamamaktadırlar.

Bu bağlamda;

1- Yıllardır süren mağduriyetin giderilmesi adına, kamuda ve belediyelerde üniversite mezunu sürekli işçi olarak çalışan personellerin, sözleşmeli personellere verilmesi planlanan kadronun, statü değişikliği ile birlikte üniversiteli işçilere de verilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır ya da bu konu özelinde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Anahtar Kelimeler:
Üniversiteli Işçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.