Öne Çıkanlar 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu kamu binaları

Hamburger Köfte Tarifi ve Yapılışı

Hamburger köftesi tadıyla, görünüşüyle herkesi kendine hayran bırakan bir köfte türüdür. Her evde bulunan malzemelerle hamburger köftesini yapmak da oldukça kolay.

Malzemeler : 250 gram kıyma, 1 kutu krema, 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı tepeleme un, 1 adet yumurta, (arzuya göre rendelenmiş bir diş sarımsak) bir çay kaşığı kekik, karabiber, tuz.

Yapılışı : Öncelikle kremayı çırpıcı ile karıştırıp sıvı hale getirelim ardından 1 bardak sütü ekleyelim,yumurta unu ve diğer malzemelerimizde ekleyip iyice çırpalım.

Bu karışımı kıymamızın üzerine döküp kıymayı ezerek karıştırma işlemine devam edelim.

Kızdırmış olduğumuz yağın içine bir yemek kaşığı koyarak kızartma işlemine başlayalım.

Kızartma işlemini yaparken ocağımızın altını kısalım ki köftelerin yumuşak pişmesini sağlayalım.

Afiyetle yiyebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.