Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

Fırma Baklavası Tarifi

Fırma baklavasının malzemeleri hem bütçeyi yormuyor, hem de tadı damağınızda kalacak cinsten bit tat oluyor. Dilerseniz baklavanın malzeme ve yapım aşamasını sizlere açıklayalım. 

Malzemeler ;

4 su bardağı un

250 gram margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

250 gram kaymak

Şurup için ;

2.5 su bardağı toz şeker

4.5 su bardağı su

2 çay kaşığı limon suyu

Şerbetini yoğun sevenler için 4+4 yapabilirsiniz. 

Üzeri için;

Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz

Fırma Baklavası Nasıl Yapılır?

Margarini oda ısısında yumuşatın. Sıvı yağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ekleyin ( biraz toz şeker ve tarçın da ilave edebilirsiniz) İki elinizin arasında bastırarak yarım ay şeklini verin.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. ( ben çok şerbetli sevmediğim için tarifimde ki ölçüleri verdim) Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin. Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın. Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın.

Afiyet bal şeker olsun.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.