Öne Çıkanlar Mazeret Durumları Zuhal Topal Vergi Düzenlemeleri Rehberi Elektrik Üretim 10 bin personel alımı

Kendi İmkanları İle Gelen Öğrenciler (29 Kasım 2022)

Genel Müdür Recep Ali Er imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız Konaklama Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi'nin 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi; ''... Türkiye'de öğrenim gören her kademedeki öğrencilerden, barındırılacağı yurdun günlük yurt yatak ücreti kadar'', (c) bendi ise, ''Ülkemize yurt dışından gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yabancı uyruklular ile Bakanlıkça taraf olunan protokol ve anlaşmalara göre konaklayacaklardan, ilgili protokol veya anlaşmada belirtilen miktar kadar, protokol veya anlaşmada barınma ücreti belirlenmemiş ise (Türkiye'de öğrenim gören her kademedeki öğrenciler hariç) barındırılacağı yurdun günlük yurt yatak ücretinin 3 katı ücret alınır.'' hükümlerine amirdir.

Bu kapsamda; 15 Kasım 2022 tarihli ve 60 sayılı Bakanlık Oluru ile 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ülkemize yurt dışından kendi imkanları ile gelen Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren misafir olarak barındırılacağı yurdun günlük yurt yatak ücretinin 3 katı ücret alınması ve beslenme yardımından faydalandırılmamaları uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.