Öne Çıkanlar A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun Milli Eğitim Bakanlığı Şule Gürbüz şehit yakını

Bursluluk İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar (5 Ekim 2023)

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Zarife SEÇER imzalı resmi yazıda ''2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına (İOKBS) girerek burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili olarak;

1. Burs ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı ile PTTBank Arasında Yatılı veya Burslu Öğrencilere Yapılacak Ödemelere Dair İş Birliği Protokolü kapsamında PTT şubelerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan T.C. kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartları ile yapılacaktır.

2. 2023 yılında burs almaya hak kazanan öğrenci bilgileri 10.10.2023 tarihinden itibaren e-Okul burs modülüne aktarılacaktır. Burs almaya hak kazanan ancak daha sonradan çeşitli nedenlerle bursluluk şartlarını taşımadığı anlaşılan öğrencilerin bursluluk durumlarının iptal işlemleri, öğrencilerin kayıtlarının bulunduğu okul müdürlüklerince e-Burs modülü üzerinden yapılacaktır.

3. Burs ücreti ödemelerinde tereddüt edilmesi durumunda hak sahibi tarafından öncelikle PTT şubelerinden alınacak hesap hareketlerinin incelenmesinden sonra Bakanlığımızla yazışmaların yapılması gerekmektedir.

Konu ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüze bağlı okul müdürlüklerinin bilgilendirilmeleri hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.