Öne Çıkanlar A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu İletişim Başkanı Fahrettin Altun Koronavirüs

Deprem Farkındalık Eğitim Program (9 Ekim 2023)

Personel Genel Müdürü Bakan a. Bülent Çiftçi imzalı resmi yazıda ''2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında hazırlanan eğitim programının devamı niteliğindeki ''Deprem Farkındalık Eğitim Programı'' Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve 17 Bakanlığın personel eğitiminden sorumlu birimlerinin orta çalışmasıyla oluşturulmuş ve UEK'e yüklenmiştir. Söz konusu eğitim programı ile kamu personelinin hem birey hem de deprem bölgelerinde görevli/gönüllü olarak dikkat etmesi gereken hususlara yönelik bilgilerin artırılması hedeflendiği Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının (İnsan Kaynağı Eğitim ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı) E-71726943-799-3258 sayılı yazısında belirtilmektedir.

Bu kapsamda, Ek'te yer alan kayıtlı eğitimlerin, hazırlanacak bir program dahilinde tüm personel tarafından https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr adresinden veya e-insan mobil uygulamasının Uzaktan Eğitim Kapısı Modülü üzerinden 15 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlamasının sağlanması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından E-71726943-799-3258 sayılı Deprem Farkındalık Eğitim Programı konulu İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY imzalı resmi yazıda ‘’1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 527/E maddesinde,  "Kamu ve özel sektörde insan kaynağının eğitim ve gelişim planlarının hazırlanması, uygulanması ve eğitim performanslarının ölçülmesine yönelik çalışmaları desteklemek, çalışma sonuçlarını takip etmek" görevi Ofisimize tevdi edilmiştir. 

Bu kapsamda oluşturulan Uzaktan Eğitim Kapısı'ndan (UEK) 1.596 kamu kurum ve kuruluşunda görevli 3.9 milyon çalışan faydalanmaktadır. 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında hazırlanan eğitim programının devamı niteliğindeki "Deprem Farkındalık Eğitim Programı" Ofisimiz  koordinasyonunda  ve 17 Bakanlığın  personel  eğitiminden sorumlu  birimlerinin  ortak  çalışmasıyla  oluşturulmuş ve  UEK'e yüklenmiştir. Söz konusu eğitim programı ile kamu personelinin hem birey hem de deprem bölgelerinde görevli/gönüllü olarak dikkat etmesi gereken hususlara yönelik bilgilerinin artırılması hedeflenmektedir.

Bu itibarla,

-  Ek1'de kayıtlı eğitimlerin Bakanlığınız/Başkanlığınız tarafından hazırlanacak bir program dahilinde tüm personele atanması,

-  Personelin mezkûr eğitimleri https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr adresinden veya e-insan mobil uygulamasının Uzaktan Eğitim Kapısı modülü üzerinden 15/12/2023 tarihine kadar tamamlamasının sağlanması,

-  Bakanlığınız/Başkanlığınız merkez ve taşra birimleri ile bağlı, ilgili, ilişkili ve koordineli kurumlarla iletişime geçerek gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususlarında, Bilgilerini ve gereğini arz / rica ederim.’’ denilmiştir.

Deprem Farkındalık Eğitim Programı

Eğitim Başlıkları

1) Deprem Farkındalık Eğitim Programına Giriş

2) Depremle İlgili Temel Bilgiler ve Türkiye’nin Depremselliği

3) Deprem Öncesi

4) Deprem Anı ve Sonrası

5) Gönüllü/Görevli Olarak Deprem Sonrası

İçerik Sağlayıcı Kurumlar

1) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

2) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

3) İçişleri Bakanlığı

4) Milli Eğitim Bakanlığı

5) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)

6) Türk Kızılay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.