Öne Çıkanlar 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun öğretmen

Eğitimcilere Yönelik Şiddet (6 Kasım 2023)

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN imzalı resmi yazıda ‘’Eğitim çalışanlarının görevlerini güven ortamında yürütmesi, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin korunması, eğitim öğretim faaliyetlerinin Türk Millî Eğitimi'nin amaçları doğrultusunda yürütülmesi ve arzu edilen başarının elde edilmesi Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır.

Bilindiği gibi, eğitim ve öğretim hakkı Anayasamızda düzenlenen temel haklardan olup kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Bunun sonucu olarak eğitim ve öğretim hakkı ile kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi Türk Ceza Kanunu'na göre cezalandırılacak fiillerden sayılmıştır.

Son günlerde, bazı okullarımızda öğretmen ve diğer personelimizin şiddete maruz kaldıkları müşahede edilmekte olup, Bakanlığımızca eğitim çalışanlarının maruz kaldığı eğitim ve öğretim hakkı ile kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi sonucuna neden olan fiiller bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hassas bir şekilde takip edilecektir.

Bu itibarla, görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunulması ve diğer tüm birimlerce de her türlü desteğin sağlanması hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.