Öne Çıkanlar A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun öğretmen

Ek Sorumluluk Sınavı (1 Kasım 2023)

Ortaöğretim Genel Müdürü Bakan a. Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda "2023 YKS sonucuna göre bir üniversiteye yerleşmiş olan ancak ortaöğretim kurumlarından sorumlu oldukları dersler nedeniyle mezun olamayıp beklemeli durumda bulunan öğrencilerin Kasım ayı içerisinde sorumluluk sınavlarına alınmaları hakkında 31.10.2023 tarihli ve E-83203306-10.03-88454033 sayılı Makam Oluru alınmıştır.

Üniversitelere yerleşmiş ve geçici kayıtlarını yaptırmış olan söz konusu öğrencilerin bu sınavlara girerek başarılı olmaları hâlinde geçici kayıtlı bulundukları üniversitelere 29.12.2023 tarihine kadar diplomalarını ibraz etme imkânı sağlanmıştır.

Yukarıda belirtilen öğrencilere yönelik ek sorumluluk sınavlarının; ilgililere ivedilikle duyurularak, sorumlu oldukları tüm dersleri kapsayacak şekilde Kasım ayı içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılması hususunda, bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından E-83203306-10.03-88454033 sayılı 31 Ekim 2023 tarihli Ek Sorumluluk Sınavı konulu resmi yazı yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk YELKENCİ, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin iş ve işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir.

2023 YKS sonucuna göre bir üniversiteye yerleşmiş olan ancak ortaöğretim kurumlarından sorumlu oldukları dersler nedeniyle mezun olamayıp beklemeli durumda bulunan öğrenci ve velilerinden Bakanlığımıza ek sorumluluk sınavı hakkı tanınması için başvurular gelmektedir.

Söz konusu öğrencilerin 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na göre 29.12.2023 tarihine kadar kesin kayıtlarının yapılması gerekmekte olup öğrencilerin lise diplomalarını ibraz etmeleri üniversiteler tarafından talep edilmektedir. Ancak en yakın sorumluluk sınavı Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin ilk iki haftası içerisinde yapılacaktır. Bir veya daha fazla dersten sorumluluğu bulunması nedeniyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ve bir üniversiteye yerleşmiş olan öğrencilerin 29.12.2023 tarihine kadar kesin kayıtlarının yapılabilmesi için bu tarihten önce ek sorumluluk sınavlarının yapılabilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. 

Makamlarınızca da uygun görmesi halinde ortaöğretim kurumlarından mezun olamamış ve öğrenim gördükleri üniversiteye 29.12.2023 tarihine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gereken öğrencileri kapsayan ek sorumluluk sınavının Kasım ayı içerisinde yapılabilmesi hususunu olurlarınıza arz ederim. Uygun görüşle arz ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.