Öne Çıkanlar A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun öğretmen

İlk Yardım Faaliyetlerinde Görev Alma (2 Ocak 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca tüm eğitim çalışanlarına verilen “İlk Yardım Eğitim Faaliyetleri” kapsamında İlk Yardım Kursları, İlk Yardım Seminerleri ve İlk Yardım Eğitimleri düzenlenmektedir. İlgili eğitimleri vermek üzere görevlendirilen eğitmenlerde, Bakanlığınızca düzenlenen İlk Yardım Eğitici Eğitimi Kursuna katılıp “İlk Yardım Eğitmeni Yetki Belgesi” almış olması koşulu aranmaktadır.

Bilindiği üzere Sağlık Meslek Lisesi statüsündeki okullarda çalışan meslek dersi öğretmenleri uzmanlık alanları gereği lisans eğitimlerinde ilgili eğitimleri almakta, ders dönemi boyunca da bilfiil öğrenci, veli ve öğretmenlere ilk yardım ders ve seminerleri vermektedir. Sağlık Meslek Lisesinde görev alan meslek dersi öğretmenleri İlk Yardım Faaliyetlerinde görev alabilecek bilgi ve donanıma sahiptir.

Bakanlığınızca merkezi hizmet içi eğitim faaliyetleri arasında yer alan ve sürekli açılmayan İlk Yardım Eğitici Eğitimi Kursuna başvuruların sınırlı olduğu ve istekli öğretmenlerimizin “İlk Yardım Eğitmeni Yetki Belgesi” almakta zorlandığı tarafımıza iletilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği ve İlk Yardım Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde değişikliğe gidilerek; Sağlık Meslek Liselerinde görevli meslek dersi öğretmenlerinin İlk Yardım Faaliyetleri kapsamında yetki belgesi aranmaksızın görev alabilmelerinin sağlanması, oluşan mağduriyet ve hak kaybının giderilmesi ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapılan çalışmalarla ilgili sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.