Öne Çıkanlar 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun öğretmen

MEMP Öğrencilerinin Açık Liseye Geçişi (13 Kasım 2023)

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Ali KARAGÖZ imzalı resmi yazıda ‘’Meslekî eğitim merkezi programı öğrencisi iken açık liseye geçmek için başvuru yapan ancak, "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" ekranına bilgileri gelmeyen öğrenciler hakkında Bakanlığımıza yazılar gelmektedir.

2023/30 sayılı Bakanlık Genelgesi’nde Örgün Ortaöğretim Kurumlarından Açık Öğretim Liselerine Geçişlerin hangi durumlarda yapılacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda; meslekî eğitim merkezi programında kayıtlı öğrencilerden Açık Öğretim Liselerine geçiş yapmak için başvuru yapanların durumlarının 2023/30 sayılı Bakanlık Genelgesi hükümlerine göre değerlendirilmesi ve geçiş hakkı bulunan öğrencilerin e-Mesem sistemindeki kayıtlarının, ilgili okul müdürlüğü tarafından "Aktif"e alındıktan sonra "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" tarafından, "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İl/İlçe İşlemleri, Açık Öğretime Geçiş Ön Onay İşlemleri" sayfasından işlem yapılması gerekmektedir.

Açık liseye geçiş yaptıktan sonra meslekî eğitim merkezi programına devam etmek istemeyen öğrencilerin e-Mesem sistemindeki kayıtlarının ise ilgili okul müdürlükleri tarafından "Öğrenci Arşivi"ne alınması gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.