Öne Çıkanlar 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun öğretmen

Okul Sütü Projesi (6 Kasım 2023)

Genel Sekreter Serdar Gündüz imzalı resmi yazıda ''10 Temmuz 2015 tarih ve 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mîllî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla, 2015-2016 eğitim öğretim yılından başlamak üzere 3 eğitim öğretim yılı süresince UHT içme sütü dağıtılmasına 2018 yılında son verilmiştir.

Ülkemizin ekonomik koşullarında sürekli artan hayat pahalılığı nedeniyle büyüme çağındaki çocuklarımız yeterli süt tüketememektedir. 200 ml’lik bir UHT süt paketinin fiyatı 8 Türk Lirası civarındadır. Üç çocuklu bir ailenin çocuklarına günde 1 paket süt içirebilmesi için aylık 720 Türk Lirası harcama yapması gerekmektedir.

Bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla Okul Sütü Programının tekrar uygulamaya alınması hususunda bilgilerini arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.