Öne Çıkanlar A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu İletişim Başkanı Fahrettin Altun Koronavirüs

Uygulamalı Sınavlarla İlgili Değişiklik Yapılması (27 Kasım 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi, Sınav Uygulama Esasları, Yazılı ve Uygulamalı Sınavlarla İlgili Esaslar, 5. Maddenin 1. Bendinde geçen;

“ğ) Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılır. Uygulamalı sınavların süresi ve hangi kazanımlara göre yapılacağı ders öğretmenlerince belirlenir. Ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları yapılır ve bu sınavlar ayrı ayrı puanlanır. Öğrencinin uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar ile yazılı sınavdan aldığı puan birlikte değerlendirilerek sınav puanı oluşturulur.” ifadesinden hareketle ilk defa bu sene ilgili derslere uygulama sınavları getirilmiştir.                                                           

Sendikamıza ulaşan bilgiler doğrultusunda ilgili branşlarda görevli öğretmenlerin müfredata ek olarak konulan uygulama sınavlarını yetiştirmekte sorunlar yaşadığı bildirilmiştir.  Uygulama sınavlarının belli bir tarihe sıkıştırılması sebebiyle zaten mevcut müfredat yoğunluğuna ek olarak getirilen sınavların uygulama ve değerlendirilmesinde sorunlar yaşanmaktadır.

İlgili yönergede düzenleme yapılarak, uygulama sınavlarının tüm ders yılı içerisine yayılması ve tarihlerin ders öğretmenine bırakılması veya uygulama sınavı getirilen derslerin müfredat içeriğinin sadeleştirilerek uygulama sınavları ve değerlendirmeleri için zaman yaratılması, konu ile ilgili yapılan çalışmaların 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza iletilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.