Öne Çıkanlar Mazeret Durumları Vergi Düzenlemeleri Rehberi Zuhal Topal Yatırım Fonları Öğretmenlik Alanları

Yeni Ekonomi Paketi'nden KDV İndirimi Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Tüm iş dünyamızın değerli temsilcilerini en kalbi duygularla selamlıyorum. Bu süreç içerisinde gerek şahsıma, gerek aileme gösterdikleri ilgi için çok çok teşekkür ediyorum. Allah bu tür imtihanlardan bizleri muhafaza eylesin.

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde bu toplantı önemli bir dönüm noktasında olacak.

Geçtiğimiz yılın son ayların yaşadığımız kur dalgalanmasının piyasalarda yol açtığı paniğin ülkemiz ekonomisinin gerçekleri ile alakasının olmadığını herkes kabul edecektir. Bugün bu adımlarından birinin müjdesini sizlerle ve milletimizle paylamak üzere bir aradayız.

KDV oranlarında değişiklik oldu. Temel gıdada yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Enerjiden gıdaya kadar her alanda milletimizi enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu vergi indirimi enflasyon ile mücadelede önemli bir kazanım anlamıma gelmektedir. Yarınki resmi gazetede yayımlıyoruz.

Sektörlerden pazartesi gününden itibaren doğrudan vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım bekliyoruz. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Umutlu olmalıyız. 

Enflasyonla mücadele safhına herkesin katılmasını bekliyoruz. Aynı zamanda bir denetim seferberliği başlatıyoruz. İlgili bakanlıklarımız, fiyatları makul izahı olmayan şekilde artırılmış ürünlerle mücadele edeceklerdir. Yeniden tek haneli enflasyona geçeceğiz.

2023'te yeniden tek haneli enflasyonla tanıştıracağız. Hayata geçirmekte olduğumuz Türkiye ekonomi modelinin içerde ve dışarıda daha çok anlaşıldığı benimsenmektedir.

Enflasyon ile mücadelede iş dünyasından aynı samimi desteği bekliyoruz. Bu duygularla KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e inmesi kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.