Öne Çıkanlar öğretmen 3600 ek gösterge Hakmar Express 8 Mart 2024 Aktüel Ürünler Ak Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan TRT EBA TV

Yükseköğretim Kurulu Rektörler Komitesi Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik (6 Ekim 2023)

Resmî Gazete

6 Ekim 2023 CUMA

Sayı : 32331

YÖNETMELİK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU REKTÖRLER KOMİTESİ KURULMASI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/8/1982 tarihli ve 17778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurulu Rektörler Komitesi Kurulması Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN YÖNETMELİK

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU REKTÖRLER KOMİTESİ KURULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Kuruluş

MADDE 1. Yükseköğretim Kurulu Rektörler Komitesi adı ile bir Komite kurulmuştur.

Amaç

MADDE 2. Komitenin amacı; Üniversiteler ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri arasında işbirliğini sağlamak, uygulamalarda uyumu gerçekleştirmek, Yükseköğretim Kurulunun yetkili olduğu konularda bu kurula önerilerde bulunmaktır.

Organlar

MADDE 3. Komitenin Organları;

a) Başkan ve Başkanlık Divanı,

b) Genel Kurul,

c) Genel Kurulca oluşturulan çalışma birimleridir.

a) Başkan: Yükseköğretim Kurulu Başkanı Komitenin Başkanıdır. Başkan, üyelerden 3 başkan yardımcısını üçer yıl süre ile seçer. Üniversitelerarası Kurul Başkanı olan üye tabi başkan yardımcısıdır. Başkanın bulunmadığı hallerde başkan yardımcılarından biri O'na vekalet eder.

b) Komite Genel Kurulu: Komite Genel Kurulu Yükseköğretim Kurulu Başkanının başkanlığında üniversite ve yüksek teknoloji enstitüsü rektörlerinden, bulunmadıkları hallerde vekillerinden oluşur. Başkanlık divanı, emekliler dahil, önceki rektörlerden kurula iki yıl süre ile ek üyeler seçer. Ek üye sayısı üniversite ve yüksek teknoloji enstitüsü sayılarının toplamının yarısını geçemez.

c) Çalışma Birimleri: Komite Genel Kurulu ihtiyaca göre Çalışma Birimlerini ve alt Komiteleri kurabilir ve bunların çalışmaları ile ilgili esasları tespit eder.

MADDE 4. 2547 sayılı Kanun’un 65. maddesinin 12. bendine göre Yükseköğretim Kurulunca düzenlenmiş olan bu Yönetmelik, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 5. Bu Yönetmelik Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından yürütülür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.