Öne Çıkanlar Ak Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan konut Hakmar Express 8 Mart 2024 Aktüel Ürünler BİM 31 Ocak 2023 Aktüel Ürünler öğretmen

Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler (23 Nisan 2024)

Etik Komisyonu Başkanı Bakan Yardımcısı Nazif YILMAZ imzalı resmi yazıda ''Kamu görevlilerinin uyacakları etik ilkeleri ve kuralları belirlemek, kamu çalışanlarının görevlerini eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak yapmalarını sağlamak, etik davranış ilkelerinin uygulanmasını gözetmek, etik kültürünü ülkemizde benimsetmek ve yerleştirmek amacıyla 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu kurulmuştur.

Bu çerçevede Kamu Görevlileri Etik Kurulunun Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler ile ilgili 2021/81 sayılı kararı yazımız ekinde sunulmuştur. Tüm personele duyurulması hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

T.C. KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU İLKE KARARI (Karar No: 2021/81) : https://www.etik.gov.tr/media/h4ejlnu0/sosyalmedyaetikilkeleri-ilkekarari-2021-81.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.