Öne Çıkanlar öğretmen Işın Karaca Acil Bakım Teknikerliği Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Çalışma Ücreti Milli Eğitim Bakanlığı

Öğretmen Atamaları, Özel Okul Fiyatları ve Milli Eğitim Şurası Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''yeni öğretmen atamaları ne zaman?'' sorusuna ''Ben bir kere Milli Eğitim Bakanı olarak genç kardeşlerimizin bir ağabeyi olarak öğretmenlikle ilgili beklentilerini ve atamalar sürecini en yakın takip eden kişi benim. Bunu sürekli Sayın Cumhurbaşkanımızla, Hazine ve Maliye Bakanımızla sürekli her toplantıda her ortamda konuştuk, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Fakat şunun altını çizmek isterim biz ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğunun tespitini yaparız MEB olarak. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar bütçe realitesi bütün bunları da Hazine ve Maliye Bakanlığı ile değerlendiririz. Kamudaki bütün personel atamaları bu şekilde olur. Konuşulur ve değerlendirilir.'' şeklinde yanıt verdi.

Öğretmen arkadaşlarım beni anlayacaklardır. Norm fazlası diye bildiğimiz yani değişik sebeplerle okutacağı dersi kalmayan ya da okulu kapatılmış olabilir eş ya da sağlık gibi sebeplerle okulda veya il müdürlüğünde görevlendirilmiş olabilir bu arkadaşlarımızın sistem içerisinde aktif hale gelmesi lazım. Bu sayıyı da belli bir orana düşürdükten sonra nihayetinde ihtiyacımız olan kadro miktarını Hazine ve Maliye Bakanımızla paylaştık Sayın Cumhurbaşkanımızla da paylaştık.'' dedi.

Eğer bu hafta Kabine Toplantısı olsaydı, toplantı sonrası ama muhtemelen önümüzdeki hafta olacaktır, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandıktan sonra biz Sayın Cumhurbaşkanımızın nihai kanaatini aldıktan sonra da açıklamasını yapacağız.

Biz 130'a yakın branşta atama yapıyoruz. Arkadaşlarımız şundan emin olsunlar bizim Bakanlık açısından şahsen benim açımdan da her branş eşit derecede önemlidir. Hiçbir branşı diğerinden Bakan olarak ayırt edecek bir pozisyonda değilim. İhtiyacımız sayısal olarak her neyse o ihtiyacı gidermek yerine ihtiyacımız olmayan veya daha az ihtiyacımız olan bir alana kaynak aktaracak bir pozisyonda değiliz. Kişisel önceliklerim değil Bakanlığın kurumsal ihtiyaçları.

Hiçbir endişeleri olmasın tamamen objektif eşit adil bir biçimde branş dağılımını tanımlayacağız. Zaten şu anda hazır. Hemen karar alınır alınmaz branş dağılımı açıklayıp süreci başlatacağız.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okul fiyatları konusunda ''Artış miktarını mevzuata da koyduk. Özel okullarımız ara sınıflardaki öğrenciler için ne kadar bir ücret ödeyeceğiniz yönetmeliğimizde tanımlanmış durumda. Bu artış oranına uymak zorundalar. Buna uymayanlarla ilgili olarak Bakanlığımız gerekli işlemleri yapma ve yaptırım uygulama hakkına sahip.

Bakanlık olarak yaptırım uygulayamadığımız alan çocuklarınızı ilk defa okula kaydettirirken ödeyeceğiniz ücretle ilgili olarak bizim Bakanlığımızın hukuki anlamda bir denetim yetkisi yok. Bunu da ikili ilişkiler üzerinden okullarla konuşarak çözmeye çalışıyoruz.'' dedi.

Milli Eğitim Şurası'nın Bakanlığın en önemli istişare süreçlerinden birisi olduğunu, şurayı önemli bir referans olarak gördüklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının, Şurada konuşulabilecek konularla ilgili sahada çalışmalarını sürdürdüğünü, çalışmalar tamamlandıktan sonra kesin takvimi açıklayacaklarını ancak planlarının bu yılın sonuna doğru ya da 2025'in bahar ayları olduğunu ifade etti.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nın ardından soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, öğretmen atamaları konusunda ''Takvim çalışıyorlar, sayı da çalışıyorlar. Kısa zamanda açıklarlar ama şunu bilsinler kendileri her zaman bizim gündemimizde. Genç kardeşlerimizin atama konusundaki hissiyatını, biran evvel öğrencileriyle buluşma arzusunu son derece saygıyla karşılıyoruz. Onunla ilgili takvim çalışması yapılıyor, yakında açıklarlar.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.