Öne Çıkanlar Ak Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan konut Hakmar Express 8 Mart 2024 Aktüel Ürünler BİM 31 Ocak 2023 Aktüel Ürünler A101 23 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Unvan Değişikliği Sınav İlanı

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yazı ekindeki ilânda sınıfı, unvanı, sayısı ve yeri gösterilen;

Bakanlığımız merkez teşkilat kadrolarında münhal bulunan,

(6, 7 nci derece) Avukat
(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 uncu derece) Bilgisayar Teknikeri
(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 uncu derece) Elektrik Teknikeri
(3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 nci derece) Bilgisayar Teknisyeni
(3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 nci derece) Elektrik Teknisyeni

Taşra kadrolarında münhal bulunan,

(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 uncu derece) Bilgisayar Teknikeri
(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 uncu derece) Elektrik Teknikeri
(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 uncu derece) İklimlendirme Soğutma/Klima Teknikeri
(3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 nci derece) Bilgisayar Teknisyeni
(3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 nci derece) Elektrik Teknisyeni kadrolarına unvan değişikliği sınavı sonucuna göre atama yapılacaktır.

I- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

A-GENEL ŞARTLAR

1) Son üç yıl içerisinde denetim elemanlarınca hakkında zayıf rapor düzenlenmemiş olmak.
2) İlân edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere Bakanlıkta en az iki yıl çalışmış olmak.
3) Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde belirtilen diğer şartları taşımak.

B-ÖZEL ŞARTLAR

1- Avukat kadrosu için:

Avukatlık ruhsatına sahip olmak,

2- Tekniker (Bilgisayar, Elektrik, İklimlendirme Soğutma/Klima) kadrosu için:

29/4/1992 tarihli ve 3795 Sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanunda tekniker ve yüksek tekniker için belirtilen öğrenim şartını taşımak,

3- Teknisyen (Bilgisayar, Elektrik ) kadrosu için:

29/4/1992 tarihli ve 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanunda teknisyen için belirtilen öğrenim şartını taşımak,

*Adayların başvuru şartlarını yazılı sınavın son başvuru tarihi olan 26.05.2023 tarihi itibarıyla taşımaları gerekmektedi

II- BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

1- Unvan değişikliği sınavına başvurular, başvuru formu (Ek-1) ve başvuru formuna eklenecek öğrenim durumu belgesi ile, 22.05.2023 tarihinden başlamak üzere 26.05.2023 günü mesai bitimine kadar, Personel Genel Müdürlüğü'ne (Bakanlık Ek Bina B Blok konferans salonu) bizzat veya Cumhuriyet Başsavcılıkları aracılığıyla yapılır. Ancak 26.05.2023 tarihinden sonra yapılan müracaatlar dikkate alınmaz.

2- Başvurular, unvan belirtilmek suretiyle yapılır. Birden fazla unvan için yapılan başvurular geçersiz sayılır.

3- İlân edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir.

4- Aylıksız izinde bulunanlar ile ilgili mevzuat uyarınca verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olanların da sınava katılmaları mümkündür.

5- Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları sınav kurulunca incelenir. Aranan şartları taşıyanlar Bakanlığın www.adalet.gov.tr adresinde ilan edilir.

6- Sınav ücreti ve buna ilişkin diğer hususlar daha sonra Bakanlığın www.adalet.gov.tr adresinde duyurulacaktır.

7- Başvuru formuna (Ek-1); başvuranın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, sicili, doğum tarihi, unvanı, engel durumu, görev yeri, adresi, irtibat telefonu, elektronik posta adresi, başvurduğu kadronun unvanı, atanmak istenilen yer ile sınava girmek istediği sınav merkezi yazılacaktır.(Adaylar tek bir sınav merkezi seçebilecek, sınav merkezi değiştirme talepleri kabul edilmeyecektir.) Ayrıca adaylar başvuru formuna son 6 ay içinde çekilmiş; ebatları H: 3,25 cm/512px W: 2,5 cm/394 px 400dpi olan 1 adet fotoğrafını ekleyeceklerdir.

8- Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan ve atanılacak görevi yapabilecek durumda bulunan engelli adayın sınavının daha elverişli şartlarda yapılabilmesi için; Başvuru sırasında, engel durumunu belirtir sağlık kurulu raporunun veya engelli kimlik kartının kurum onaylı bir örneğinin Sınav Kurulu’na ibraz edilmesi, belge asıllarının sınav esnasında yanında bulundurulması ve Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacak olan sınav uygulama duyurusunda engel durumu ile ilgili belirtilen hususlara dikkat edilerek, başvuru ekranındaki "engel durumu" ve "almak istediği hizmet" ile ilgili uygun olan kutucukların işaretlenmesi gerekmektedir. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

III- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAV DERS KONULARI

Unvan değişikliği yazılı sınavı, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen ve aşağıda sayılan konuları kapsar.

a) T.C. Anayasası;(10 soru)

1- Genel esaslar,
2- Temel hak ve ödevler,
3- Devletin temel organları,

b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi, ulusal güvenlik (4 soru),
c) Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat (4 soru),
ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat (4 soru),
d) Türkçe dil bilgisi ve yazışma ile ilgili kurallar (4 soru),
e) Halkla ilişkiler (1 soru),
f) Etik davranış ilkeleri (1 soru),
g) Bakanlık merkez teşkilâtı (1 soru), adalet komisyonlarının yapısı ve görevleri ile yargı örgütü (1 soru), Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (1 soru), 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu (1 soru) ve atanılacak görevin niteliği ile ilgili diğer konular (48 soru). (Ek-3) Ek-3'de yer alan 2023 yılı Unvan Değişikliği Sınav konuları kapsamında; yer alan mevzuatların sınav duyurusunun ilan tarihi itibarıyla "mevzuat.gov.tr" adresinde yer alan mevcut halleri dikkate alınacaktır. Adaylar sınav duyurusu ilan tarihinden sonra konu başlıklarında yer alan mevzuatlarda yapılacak değişikliklerden sorumlu olmayacaktır, 30.05.2023 tarihinden sonra mevzuat ile ilgili konularda herhangi bir yasal değişiklik olması durumunda, adayların itirazları dikkate alınmayacaktır.

IV- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1- Unvan değişikliği yazılı sınavı, 19 Ağustos 2023 günü saat 10.00’da İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır, Antalya, Trabzon ve Erzurum'da yapılacaktır. Sınavı yapacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından sınavla ilgili bilgilendirme amacıyla hazırlanacak olan sınav uygulama duyurusu, 18 Mayıs 2023 tarihinde www.meb.gov.tr ve www.adalet.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.

2- Unvan değişikliği yazılı sınavı, ilân edilen bütün kadrolar için aynı tarihte yapılacaktır.

3- Unvan değişikliği yazılı sınavında, yukarıda (III) numaralı başlık altında belirtilen unvan değişikliği yazılı sınav ders konuları esas alınır.

4- Unvan değişikliği yazılı sınavında toplam 80 soru sorulacak olup, sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve en az 60 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

5- Unvan değişikliği sınavında aranan şartları taşımadıkları halde, sınava girip başarılı olanların sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olanların ise atamaları iptal edilir.

V-DİĞER HUSUSLAR

1- Yazılı sınava girecek adaylar sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C kimlik numarası bulunan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, T.C kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerliği devam eden pasaport) ile sınava gireceklerdir. Bu belgelerden biri yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayın engelli ise ayrıca engelli kimlik belgesi ya da sağlık kurulu raporunu yanında bulundurması zorunludur.

2- Yazılı sınav konularına ilişkin kurumumuzca ders notu yayımlanmayacaktır.

3- Bu duyuruda yer almayan hususlarda, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınır.

4- Sınavın ve sınav sonuçlarının geçerlisayılabilmesi için adayların Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Uygulama Duyurusundaki tüm kurallara uyması zorunludur.

DUYURU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.