Öne Çıkanlar motorlu taşıt sürücü kursları BİM 15 Mart 2024 Aktüel Ürünler Aile Hekimliği Uygulaması Hakmar Express 20 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler 4706 sayılı Kanun

2021 Yılı Kesin Hesabı (26 Ocak 2022)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Yunus Elitaş imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre; merkezi yönetim kapsamında sayılan kamu idarelerinin kesin hesaplarının hazırlanmasına ilişkin hususlar 20 Ocak 2022 tarihli ve 31725 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Merkezi Yönetim Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Kesin Hesaplarının Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile belirlenmiştir. Kesin hesap kanun teklifi, eki cetveller ve merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri kesin hesapları ile birlikte Cumhurbaşkanı tarafından TBMM'ne sunulmakta olup; 2021 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklif Taslağının ve kamu idareleri kesin hesaplarının mevzuatında öngörülen süre içerisinde hatasız ve noksansız olarak hazırlanmasını sağlamak üzere, olası tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla söz konusu yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Kayıt Hatalarının Giderilmesi

Sayıştay Başkanlığı'nca kamu idarelerine ilişkin düzenlenen denetim raporlarında, hesap hatalarına yer verilmekte, ayrıca kurum kesin hesabı ile Kamu İdaresi Hesaplarının Sayıştay'a Verilmesi ve Muhasebe Birimleri ile Muhasebe Yetkililerinin Bildirilmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında Sayıştay'a verilen mali tablolarda hesap hatalarından dolayı uyumsuzluk olduğu ifade edilmektedir. Hesap hatalarının strateji/mali hizmetler birimlerinde Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazı ve duyurular doğrultusunda düzeltme işleminin yapılmasının sağlanarak kayıt hatalarının giderilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi gerekmektedir.

RESMİ YAZI

Kesin Hesap Kullanım Kılavuzu

Kesin Hesap Kimlik Yönetim Sistemi(KYS) Kullanım Kılavuzu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.