Öne Çıkanlar öğretmen Işın Karaca Acil Bakım Teknikerliği Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Çalışma Ücreti Milli Eğitim Bakanlığı

Kentsel Dönüşümde Kredi Limiti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından ''Kentsel dönüşümü vatandaşımız için kolaylaştıracak her adımı atacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile hazırladığımız ve kentsel dönüşümde kredi limitlerini artıran düzenlememiz Resmî Gazete’de yayımlandı.'' açıklamasını yaptı.

Dönüşümde kredi limiti 1 milyon 250 bin; konut yapım ve konut edinme kredisi 600.000'den 1.25.000'e çıkarıldı. İş yeri yapım kredisi 600 bin TL'den 800 bin TL'ye, iş yeri edinme kredisi 250 bin TL'den 350 bin TL'ye yükseltildi.

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 7065) 13 Nisan 2023 Tarihli ve 32162 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

Ekli “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 7 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA HAK SAHİPLERİNCE BANKALARDAN KULLANILACAK KREDİLERE SAĞLANACAK FAİZ DESTEĞİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1– 8/10/2012 tarihli ve 2012/3803 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararın 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “bir yıl” ibaresi “üç yıl” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2– Aynı Kararın 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan tablo aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

*Birden fazla konutu olan hak sahiplerinin ilk konutu için kullanacakları konut yapım ve konut edinme kredilerine uygulanacak faiz desteği oranı yıllık 840 baz puan olup, iki ve sonraki konutları için ise bu oran 720 baz puan olarak uygulanacaktır.”

MADDE 3- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Karar hükümlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.